Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

15 Tra 2020

Antonijo Jelavić: Araucaria radi dalje jer biljke ne znaju ni za virus ni za potres

Izvor: www.lider.media · Autor: Valentina Starčević  

Antonijo Jelavić: Araucaria radi dalje jer biljke ne znaju ni za virus ni za potres

Hortikultura Araucaria iz Zagreba izvodi zahtjevne projekte krajobraznog uređenja, navodnjavanja i niskogradnje te osigurava zimsku službu za poslovne komplekse i trgovačke centre. Unatoč koronavirusu posao joj ide dobro jer se svi započeti projekti dalje izvode i završavaju. Jedini je problem projekt botaničkog rezervata na Lokrumu, do kojeg trenutačno ne mogu doći zbog zatvorenih granica

Uređene okućnice tijekom povijesti bile su pokazatelj stila i ukusa vlasnika te kvalitete stanovanja, a zadnjih godina naglasak je sve više i na ozelenjenim poslovnim prostorima i uredima, kaže Antonijo Jelavić, osnivač i vlasnik projektantskog ureda i tvrtke Hortikultura Araucaria iz Zagreba koja izvodi zahtjevne projekte krajobraznog uređenja, navodnjavanja i niskogradnje. Od početnih jednostavnih hortikulturnih radova koje je tvrtka nudila, organskim i postupnim rastom promijenila je sve: zaposlenike, mehanizaciju, projekte i pristup poslovanju, čime su stvoreni čvrsti temelji za dostizanje više razine poslovanja i usluga. Razvojem tvrtke promijenila se i struktura njezinih stranaka te je sada sve više tvrtki i organizacija koje trebaju njezine usluge. Hortikultura Araucaria uz uređenje i održavanje vrtova, okućnica, zelenih površina, sportskih terena i unutarnjih prostora osigurava i zimsku službu za poslovne komplekse i trgovačke centre.

Unatoč gospodarskim izazovima uslijed koronavirusa, u Arucariji ističu da su poslovno na vrhuncu, jer se svi postojeći projekti dalje izvode i završavaju, jedini problem je projekt botaničkog rezervata na Lokrumu, do kojeg trenutačno ne mogu doći zbog zatvorenih granica. Također, zbog pandemije COVID-19, manja je potražnja privatnih subjekata, ali poslovni subjekti i dalje traže njihove usluge. Stoga provode standardna održavanja uz naglasak na sigurnost pa radnici na terenu rade u manjim skupinama u propisanoj zaštitnoj opremi, a djelatnici u uredu tjedno se izmjenjuju kako bi se izbjegao bilo kakav nepotreban doticaj. Sastanci su odgođeni do daljnjeg, ali komunikacija se nastavlja putem emaila te ne očekuju velike financijske posljedice.

Širenja usluga i ulaganja
Upravo su na prekretnici mogućeg prelaska iz male u veliku tvrtku i preselili su se u nove, veće poslovne prostore. Jelavić napominje da su odlučili poraditi na kvaliteti postojećeg sustava i stagnirati u širenju dok ne stvore dobre temelje za daljnji rast.
Trenutačno zapošljavaju 15 djelatnika, od kojih je jedan ovlašteni krajobrazni arhitekt, magistra krajobrazne arhitekture, devet radnika na području izvedbe svih hortikulturnih radova i vanjski suradnici.

– Katkad smo zbog količine radova pod stresom, ali dobrom organizacijom posla i radne snage dobivamo dobre rezultate i svi projekti se uvijek realiziraju. U 21 godinu postojanja proširili smo ponudu radova koje izvodimo, a najvažnija stavka u razvoju tvrtke je, uz proširenje ljudstva, širenje na usluge projektiranja i izvedbe, ulaganje u mehanizaciju, strojeve i edukaciju radnika. Nadalje, ponudili smo i usluge održavanja vanjskih prostora, navodnjavanja i zimske službe. Potonjom osiguravamo prohodnost i sigurnost kolnih i pješačkih površina u sklopu poslovnih kompleksa i trgovačkih centara u uvjetima snijega i poledice.
Često se radi u ranim jutarnjim satima kako bi sve za klijenta funkcioniralo od početka radnog vremena – opisuje Jelavić, koji je tvrtku nazvao prema zimzelenom stablu iz Čilea i Argentine koje može narasti do 40 metara visine i od čijeg imena ne odustaje unatoč tome što često moraju slovkati naziv tvrtke.


Komentari članka

Vezani članci

Postali su jedan od najtraženijih artikala na tržištu, a zagrebačka tvrtka to je prepoznala i sjajno im ide

29.05.2020.

Kemoplastika u svom pogonu u Zagrebu sad ‘sklapa’ i traženi artikl. Zahvaljujući mikrobicidnom djelovanju sredstvo posjeduje visoki dezinfekcijski učinak te uspješno reducira broj mikroorganizama s površina. Sredstvo je proizvedeno u njihovu zagrebačkom p

Domaća tvrtka prilagodila se situaciji: Napravili proizvod za kojim vlada velika potražnja, a krenuo je i izvoz

29.05.2020.

Ovaj prerađivač čelika, aluminija i inoxa pravi je primjer kvalitetnog vodstva i pravovremene prilagodbe potrebama tržišta, čak i u nezavidnom, izrazito otežanom periodu za poslovanje.

Ovo je čovjek koji je pred pet godina sve stavio na kocku i s frendom uložio u Muzej iluzija.

26.05.2020.

Rijetko koji spomen imena nekog muzeja u ljudima izaziva ushićenje kao što je to slučaj s Muzejom iluzija. Ovaj je muzej, naime, u svega nekoliko godina postao sinonim za zabavu. Priča koja je svoj početak 2015. dobila u Zagrebu uspješno se proširila po č

Mario Jurišić: Moramo se okrenuti domaćoj proizvodnji hrane i vina

22.05.2020.

Suočeni s globalnom pandemijom koja je brojne vinare dovela u nezavidan položaj, odlučili su pokušati ponuditi ljudima nešto drugačije. Tako su Kos - Jurišići krenuli prvi s piknikom u vinogradu.

Nizozemac u Hrvatskoj otvorio tvrtke, želi usred krize zaposliti puno ljudi

18.05.2020.

"Evo zbog covida će se mnoge kompanije odlučiti da im zaposlenici i nakon epidemije rade od doma. Zašto onda ti ljudi recimo ne bi mogli raditi iz Hrvatske? Hrvatska bi mogla ponuditi neke beneficije strancima da dođu živjeti i raditi iz Hrvatske za stran

Tag cloud

 1. 2004 članka imaju tag hrvatska
 2. 2048 članka imaju tag turizam
 3. 1569 članka imaju tag financije
 4. 1286 članka imaju tag izvoz
 5. 1065 članka imaju tag svijet
 6. 867 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1010 članka imaju tag trgovina
 8. 1040 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 948 članka imaju tag ict
 11. 702 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 12. 692 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 991 članka imaju tag EU
 14. 889 članka imaju tag industrija
 15. 784 članka imaju tag menadžment
 16. 932 članka imaju tag kriza
 17. 608 članka imaju tag maloprodaja
 18. 567 članka imaju tag marketing
 19. 393 članka imaju tag poticaji
 20. 503 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 439 članka imaju tag obrazovanje
 23. 281 članka imaju tag potpore
 24. 363 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 404 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 353 članka imaju tag eu fondovi
 27. 360 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 377 članka imaju tag porezi
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 314 članka imaju tag osijek
 31. 384 članka imaju tag hnb
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 301 članka imaju tag opg
 36. 302 članka imaju tag hgk
 37. 346 članka imaju tag energetika
 38. 394 članka imaju tag BDP
 39. 269 članka imaju tag poduzetnici
 40. 348 članka imaju tag recesija