Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Ruj 2020

Iskoristili koronakrizu i na talijansko tržište plasirali e-commerce rješenje

Izvor: www.poslovni.hr · Autor: PD VL native tim  

Iskoristili koronakrizu i na talijansko tržište plasirali e-commerce rješenje

Digitalizacija poslovanja postala je ključna za mnogobrojne tvrtke i u idućem razdoblju, što zbog situacije s COVIDOM 19, a dobrim dijelom i zbog pete industrijske revolucije, koja i našoj zemlji snažno kuca na vrata.
COVID 19 izravno je utjecao i na ugovaranje i realizaciju prvog projekta hrvatske tvrtke DignetSoftware u Italiji. Riječ je o implementaciji e-Commerce rješenja Dynamicweb.

Trgovina, odnosno maloprodaja i veleprodaja, jedan je od najvažnijih sektora talijanskoga gospodarstva. Prema Data Reportal izvješću “Digital 2020”, 94 posto talijanskih građana koristi mobitele i smartphone uređaje, a dnevno u prosjeku provedu šest sati surfajući Internetom. Njih 68 posto preuzima shopping aplikacije, a 65 posto ih kupuje online. Stoga nije slučajno da je Dynamicweb oduševio Talijane.

“All-in-one” platforma tvrtke Dynamicweb ujedinjuje digitalni svijet Ecommerce B2B i B2C rješenja, uključujući program vjernosti i preporučivanje proizvoda, Product Information Management, što omogućuje provjeru i objavljivanje podataka o proizvodima prema pojedinim kanalima, tržištima i katalozima, Content Management koji omogućuje fleksibilnost u isporuci sadržaja na web, njegovo mobilno korištenje i SEO, Marketing koji omogućuje personalizaciju u stvarnom vremenu, automatizirane marketinške kampanje i poruke elektroničke pošte te Integracijski okvir, koji omogućava povezivanje s rješenjima treće strane, uključujući gotovo rješenje za integraciju Microsoft Dynamics rješenja.

“Platforma Dynamicweb je robusno e-commerce rješenje koje zadovoljava uvjete poslovnih subjekata prisutnih na međunarodnom tržištu. U Hrvatskoj je ovo rješenje novost, a u posljednje dvije godine ga koristi nekoliko uglednih kompanija iz modne industrije i industrije građevinskog materijala, no zbog sve većeg interesa,vjerujemo da će broj korisnika ovog rješenja u Hrvatskoj konstantno rasti.

U svijetu ga koriste brojne ugledne kompanije, a nekoliko svjetskih implementacija je napravio i DignetSoftware”, pojašnjava Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing DignetSofwarea i dodaje kako su, pored već uobičajene suradnje s velikim svjetskim proizvođačima softvera, Microsoftom, LS Retailom, Dynamicwebom i IBM-om, svladavanjem implementacije maloprodajnog rješenja LS One, otvorili vrata suradnji s implementatorima sustava SAP i SAP B1. Naime, LS One je maloprodajno rješenje koje je moguće integrirati s drugim poslovnim sustavima, pa je zainteresirao klijente koji su tražili kvalitetno maloprodajno rješenje, ali ga do sada nisu mogli naći.
Stručni tim DignetSoftwarea izradio je i lokalizacije za neka svjetska rješenja poput Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics 365 Business Central, LS One i LS Retail i omogućio njihovu implementaciju u Adriatic Regiji. “Lokalizirano programsko rješenje za Adriatic regiju služi da bi globalni poslovni softveri Microsoft Dynamics NAV / Microsoft Dynamics 365 BC mogli raditi u skladu sa zakonskom regulativom u pojedinim zemljama. Lokalizacija za Adriatic regiju namijenjena je za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Lokalizacija, primjerice, za Hrvatsku, uključuje sve što globalni dobavljač softvera ne radi, kao npr. PDV obrasce , mogućnost izvoza PDV obrazaca koji se predaju u XML formatu za učitavanje u e-Porezna, knjiga izlaznih i knjiga ulaznih računa, otvorene stavke kupaca i dobavljača, promet kartice kupca i dobavljača, karticu artikla i bruto bilancu prilagođene za RH, ispis izlaznih dokumenata u skladu s hrvatskim propisima, Integraciju s bankama preko datoteka u SEPA formatu, eRačun – Standard, dohvat tečaja sa web servisa Hrvatske narodne banke, prijedlog kompenzacija za knjiženje i niz drugih mogućnosti”, ističe Milan Komorčec.

Proizvod nije namijenjen za prodaju krajnjim korisnicima već tvrtkama poput DignetSoftwarea, koji ga mogu kupiti i prodati, odnosno implementirati svojim klijentima, kojih je u Adriatic regiji sve više. Sukladno uobičajenoj poslovnoj praksi i normama Microsofta, izvorni kod proizvoda pohranjen je u certificiranoj ESCROW kompaniji u Austriji i ostaje klijentima na raspolaganju čak i u slučaju da u poslovanju DignetSoftwarea pođe nešto po zlu. 2018. godine učinjene su manje modifikacije na proizvodu pa ga je moguće prodavati po cijelom svijetu.


Komentari članka

Vezani članci

Iznadprosječna regija - Izvozni rezultati i dalje cvjetaju na sjeveru

29.10.2020.

U sjevernoj hrvatskoj regiji pet je županija: Varaždinska, koja je prema prvom pisanom spomenu najstarija hrvatska županija i spomenuta je točno 20. kolovoza 1181. godine u Povelji hrvatsko-ugarskoga kralja Bele III., zatim tu je Međimurska županija, pros

Hrvatska IT tvrtka Q među 20 najboljih u svijetu

28.10.2020.

Tvrtka Q ima 150 stalnih zaposlenih stručnjaka, a pruža usluge i rješenja koja pokrivaju sve faze životnog ciklusa digitalnih proizvoda. Klijenti su iz 20 zemalja i raznim industrija, a ima urede u Zagrebu, New Yorku, Belfastu i Zürichu.

Još jedan certifikat NATO-a za hrvatsku tvrtku

28.10.2020.

Obrambena industrija u Hrvatskoj zapošljava oko 3 tisuće radnika. Godine 2018. u toj grani industrije ostvaren je izvoz od 135 milijuna kuna. Prostor za plasman proizvoda otvara se i među članicama NATO-a, a nedavno je njihov certifikat dobila i tvrtka HE

Novska postaje novo središte gaming industrije

28.10.2020.

- Osmislili smo širi projekt kako bismo postali središte gaming industrije u RH. Uveli smo besplatne tečajevi engleskog jezika u vrtiće, uveli smo radionice u osnovnim i srednjim školama iz dva osnovna programa Unity i Blender, osmislili smo šestomjesečnu

FIVE: U pandemijskoj godini najveći rast prihoda u povijesti, nova zapošljavanja i projekti

26.10.2020.

U prvih devet mjeseci zagrebačka tvrtka s podružnicom u New Yorku, koja gotovo sav prihod ostvaruje na američkom tržištu, ostvarila je rast od 34 posto u odnosu na cijelu 2019. godinu.

Tag cloud

 1. 2057 članka imaju tag hrvatska
 2. 2138 članka imaju tag turizam
 3. 1597 članka imaju tag financije
 4. 1335 članka imaju tag izvoz
 5. 1112 članka imaju tag svijet
 6. 884 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 780 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 8. 1040 članka imaju tag trgovina
 9. 1065 članka imaju tag poljoprivreda
 10. 980 članka imaju tag ict
 11. 881 članka imaju tag investicije
 12. 1017 članka imaju tag EU
 13. 714 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 911 članka imaju tag industrija
 15. 794 članka imaju tag menadžment
 16. 938 članka imaju tag kriza
 17. 629 članka imaju tag maloprodaja
 18. 575 članka imaju tag marketing
 19. 403 članka imaju tag poticaji
 20. 507 članka imaju tag krediti
 21. 523 članka imaju tag tehnologija
 22. 318 članka imaju tag koronavirus
 23. 446 članka imaju tag obrazovanje
 24. 290 članka imaju tag potpore
 25. 374 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 365 članka imaju tag eu fondovi
 27. 414 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 338 članka imaju tag opg
 29. 394 članka imaju tag porezi
 30. 370 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 321 članka imaju tag osijek
 32. 434 članka imaju tag dzs
 33. 388 članka imaju tag hnb
 34. 439 članka imaju tag banke
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 390 članka imaju tag vlada
 37. 307 članka imaju tag hgk
 38. 354 članka imaju tag energetika
 39. 400 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici