Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

21 Svi 2024

Komunikacijski genij iza globalnog uspjeha Baby Lasagne

Izvor: poduzetnik.biz · Autor: poduzetnik.biz  

Komunikacijski genij iza globalnog uspjeha Baby Lasagne

Biti svoj kad su sve oči javnosti uprte u tebe nije nimalo lako, zna to naš Baby Lasagna. Njegov uspjeh nije samo pobjeda na Dori i osvojeno drugo mjesto na Eurosongu. Njegov najveći komuniakcijski uspjeh je to što je ostao svoj. Upravo takvim stavom osvojio je mnoge.

“Njegov pristup karakterizirala je besprijekorna mješavina humora, jednostavnosti, poniznosti, autentičnosti i transparentnosti” – i upravo u tome leži njegov komunikacijski genij. U svojoj analizi komunikacijski stručnjak za prodaju i odnose Ante Mihaljević za portal Lifebuzz.hr analizirao je komunikacijski fenomen Baby Lasagne i otkrio što je u njegovoj komunikaciji s javnostima toliko genijalno da je u kratkom vremenu dobio toliku medijsku pozornost, stotine tisuća novih pratitelja na društvenim mrežama i milijune pregleda te postao miljenik nacije i svijeta.

Način na koji je Baby Lasagna komunicirao s publikom bio je ključan za njegov globalni uspjeh, istaknuo je Ante MIhaljević.

“Baby Lasagna majstorski je koristio različite komunikacijske platforme kako bi komunicirao s publikom. Njegova sposobnost prenošenja poruka, njegova neposrednost, emocije i vrijednostima koje je autentično i iskreno komunicirao, doprinijela je stvaranju odanih i strastvenih obožavatelja. Ova izravna komunikacija potaknula je osjećaj zajedništva i pripadnosti među svima nama, što je i pojačalo njegov doseg i utjecaj na globalnoj razini, posebice na društvenim mrežama koje su ga “bodrile” cijelo vrijeme.”

Komunikacijska strategija Baby Lasagne doista je imala revolucionarne aspekte. Revolucija je u tome što je bio – normalno svoj – a to danas, složit ćete se, nije lako. Za Mihaljevića njegova genijalnost u komunikaciji bila je kombinacija humora, jednostavnosti, poniznosti, autentičnosti i transparentnosti. Gotovo sve te karakteristike proizašle su iz iskrenog i otvorenog stava – a to je ponekad najteže.

Baby Lasagna – normalno svoj
“Njegov pristup karakterizirala je besprijekorna mješavina humora, jednostavnosti, poniznosti, autentičnosti i transparentnosti. Društvene medije nije koristio samo za emitiranje poruka, već i za započinjanje razgovora, odgovaranje na komentare obožavatelja i dijeljenje sadržaja iza kulisa koji ga je prikazao u pravom svjetlu – kao jednog od nas. Ova razina angažmana možda je i bila pomno planirana, ali se činila spontanom, stvarajući dojam nefiltriranog pristupa njegovom životu. Iskreno komuniciranje koje je odražavalo njegovu osobnost i, reklo bi se, strateško stvaranje viralnog sadržaja bili su ključni u izbjegavanju pogrešnih koraka i održavanju pozitivnog imidža u javnosti.”

Najčešće zamke u komunikaciji, na koje se poznate osobe poskliznu prema Anti Mihaljeviću su pretjerano obećavanje, a nedovoljno ispunjavanje, bavljenje kontroverznim temama bez jasnog stava i neprilagođavanje jedinstvenoj publici onog kanala na kojem komuniciraju. Također, pogrešna procjena tona ili konteksta može dovesti do negativne reakcije, kao i komunikacijski gafovi koji vrlo često postanu i ostanu tema na društvenim mrežama i u medijima.


Komentari članka

Vezani članci

Dalić maže majonezu, Modrić jede palačinke… Zašto oglašivači angažiraju sportaše i koliko ih plaćaju

15.07.2024.

Zvijezde hrvatskog nogometa jedu palačinke, skupljaju sličice, veselo toče gorivo, a izbornik kuha opasan pregačom, s osmijehom kakav rijetko nosi na terenu. Svi su oni i dalje svaku večer na malim ekranima, mada je hrvatska reprezentacija odavno ispala s

Brend je ono što kompanija želi biti, a reputacija pokazuje koliko je to istina

05.07.2024.

Brend je najvrjednije nematerijalno dobro neke kompanije ili brenda, a zašto je to tako najčešće saznamo na bolan način kada se dogodi krizna situacija koja na reputaciju može negativno utjecati, izjavila je Marina Bolanča, direktorica Abeceda komunikacij

Maša Margan Vunić: Razmišljanje o brendu ne staje završetkom radnog dana, brend se živi

27.06.2024.

„Šta to stavljaš u nos?“, mnogima dobro poznata kampanja za Meralys sprej za nos koju rado pjevaju sve generacije i danas prepoznaje gotovo cijela Hrvatska, u proteklom je razdoblju nastavila svoj pobjednički niz.

Marketing je postao bitniji od onoga što oglašava?

18.06.2024.

Imam umjetnu biljku na balkonu i zasad nije privukla nijednu pčelu. A vjerujem da i neće jer se pčele ne ponašaju kao ljudi. One imaju podešene senzore za stvarno i umjetno. A pčele k tomu jako paze kako troše svoju energiju i resurse. Piše: Renata Škarp

Tko je najpraćeniji youtuber u povijesti interneta poznat kao MrBeast?

17.06.2024.

Kanal​​ na YouTubeu Jimmyja Donaldsona,​ poznatijega kao MrBeast, prošloga je tjedna i službeno postao najpraćeniji u povijesti te videoplatforme. U trenutku pisanja ovoga teksta američkog youtubera prati 273 milijuna pratitelja, sedam milijuna više od in

Tag cloud

 1. 2618 članka imaju tag turizam
 2. 2474 članka imaju tag hrvatska
 3. 1598 članka imaju tag svijet
 4. 1268 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 5. 1869 članka imaju tag financije
 6. 1578 članka imaju tag izvoz
 7. 1438 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1306 članka imaju tag ict
 9. 1257 članka imaju tag trgovina
 10. 1142 članka imaju tag investicije
 11. 1183 članka imaju tag industrija
 12. 1027 članka imaju tag zapošljavanje
 13. 837 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 1138 članka imaju tag EU
 15. 988 članka imaju tag menadžment
 16. 574 članka imaju tag opg
 17. 745 članka imaju tag maloprodaja
 18. 514 članka imaju tag poticaji
 19. 458 članka imaju tag koronavirus
 20. 674 članka imaju tag marketing
 21. 961 članka imaju tag kriza
 22. 373 članka imaju tag potpore
 23. 612 članka imaju tag tehnologija
 24. 494 članka imaju tag eu fondovi
 25. 472 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 492 članka imaju tag porezi
 27. 461 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 478 članka imaju tag prehrambena industrija
 29. 534 članka imaju tag krediti
 30. 506 članka imaju tag obrazovanje
 31. 409 članka imaju tag osijek
 32. 429 članka imaju tag energetika
 33. 402 članka imaju tag start up
 34. 484 članka imaju tag dzs
 35. 450 članka imaju tag BDP
 36. 407 članka imaju tag hnb
 37. 417 članka imaju tag vlada
 38. 335 članka imaju tag hgk
 39. 338 članka imaju tag agrokor
 40. 440 članka imaju tag banke