Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Kol 2016

Na što se fokusirati ako želite više klijenata?

Izvor: www.monitor.hr · Autor: Goran Blagus  

Na što se fokusirati ako želite više klijenata?

Na što se fokusirati ako želite više klijenata?

Tromost, lijenost, nezainteresiranost, teška pokretljivost, zbunjenost i set sličnih karakteristika vaš su najveći neprijatelji

Kroz mnoge tekstove ovog newslettera mogli ste naučiti i usvojiti razne tehnike i vještine kako se prezentirati, kako prodavati, kako im privući pažnju, kako biti poželjniji, no ovih dana sam shvatio kako nisam podijelio ono najvažnije - koja je svrha svih tih aktivnosti.

Moja greška, jer sam nekako pretpostavljao da znate i da nema potrebe to posebno isticati, no danas je došao trenutak da to ispravim.

Dakle, najveći fokus svojih prodajnih i inih aktivnosti morate staviti na to da primatelje poruke POKRENETE.

Tromost, lijenost, nezainteresiranost, teška pokretljivost, zbunjenost i set sličnih karakteristika vaš su NAJVEĆI NEPRIJATELJ u procesu prodaje, privlačenja i prenošenja poruke o usluzi i vrijednosti koje im možete pružiti.

Mnogi potencijalni klijenti reći će vam da imate zanimljivu uslugu, no kada je treba platiti ili se pojaviti na sastanku gdje ćete ih detaljnije upoznati sa svim mogućim vrijednostima, oni će to majstorski izbjeći i neće se pojaviti.

Ista stvar vam je i s oglasima (banneri, AdWordsi) - rijetki će kliknuti, pa čak ako i kliknu, rijetki su oni koji će popuni formular narudžbe ili možda čak napravili online plaćanje.

Preneseno na prodajne letke, postere, reklamne znakove, oglase u novinama, oglase na radiju… tromost i nedostatak energije da naprave “veliki korak” danas je najveća zapreka s kojom se susrećete u poslovanju.

Ako malo razmislite i proanalizirate razne vještine i tehnike koje dijelim kroz ovaj newsletter, lako ćete uočiti kako su one usmjerene na to da takvim radnjama motivirate i POKRENETE svoje potencijalne klijente da naprave korak prema vama.

Iz toga razloga izrazito je važno da preispitate svaku svoju poslovnu / prodajnu odluku i usporedite u kojoj mjeri će ona djelovati ili bi trebala djelovati da pokrene ciljnu skupinu jedan ili nekoliko koraka prema vama (i postali klijent u nekom trneutku).

No, pripazite kako ima jako malo ljudi koji su spremni napraviti velike korake.

Iz tog razloga redovito komunicirajte s tržištem, redovito demonstrirajte, redovito dijelite i redovito se pojavljujete... kako bi potencijalni klijenti sa što manjim i što lakšim koracima pristupili vama.

I to je to… sada kada je ovaj dio jasan (na što treba staviti fokus), vraćamo se za par dana s novim tehnikama i vještinama unapređenja poslovanja.

p.s. Više manjih i jednostavnijih koraka lakše će privući širu bazu potencijalnih klijenata, nego jedan veliki korak bez obzira na to što obećava izrazito veliki benefit ili bonus.

p.p.s. Najveći neprijatelj u provođenju ovakvih aktivnosti vam je nestrpljivost i nekonzistentnost. Pripazite na te zamke.


Komentari članka

Vezani članci

Koronakriza upropastila je mnoge tvrtke u Hrvatskoj. Pogledajte koje su djelatnosti najviše nadrapale!

05.05.2020.

Stanje gospodarstva mjereno poduzetničkom klimom može se prikazati kroz osnivanja, brisanja ili prekid poslovanja poduzeća. Bolja klima i povoljniji gospodarski uvjeti donose i više prilika, što će rezultirati i većim brojem osnivanja pravnih subjekata, d

Imati dvije tvrtke s dva žiroračuna mudra je odluka

05.05.2020.

Poslovanje putem dvije ili više vlastitih tvrtki kao strateška odluka u poslovanju ne znači nužno mnogo veće troškove (ni novu zgradu ni nove zaposlenike), ali jamči mnogo niži stupanj osjetljivosti na poremećaje. Posebno to može biti korisno u mjesecima

Analiza: Što je koronakriza napravila našim poduzetnicima i obrtnicima?

30.04.2020.

Ukupan teret neće snositi samo poslovni sektor već i država koja je zbog ozbiljnosti situacije primorana na implementaciju mjera u obliku fiskalnih i monetarnih stimulansa gospodarstvu kako bi zaštitila vlastito stanovništvo i domaće pravne subjekte.

Dvije trećine građana trenutno radi od kuće

23.04.2020.

Uslijed aktualne situacije, velik broj poslodavaca je svojim zaposlenicima omogućio rad od kuće. Portal MojPosao istražio je koliko građana u ovom trenutku radi na daljinu i jesu li se prilagodili radu iz udobnosti vlastitog doma.

Kako uvesti nove zaposlenike u posao u vrijeme pandemije?

21.04.2020.

Uvođenje novih zaposlenika u posao nikada nije jednostavan i lak zadatak. U tom procesu, koliko god imali dobro posložen sustav, često sve muče podjednake brige: hoće li se osoba brzo uklopiti, kako će se slagati s ostatkom tima, hoće li brzo savladati ra

Tag cloud

 1. 2004 članka imaju tag hrvatska
 2. 2048 članka imaju tag turizam
 3. 1569 članka imaju tag financije
 4. 1286 članka imaju tag izvoz
 5. 1065 članka imaju tag svijet
 6. 867 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1010 članka imaju tag trgovina
 8. 1040 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 948 članka imaju tag ict
 11. 700 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 12. 692 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 991 članka imaju tag EU
 14. 888 članka imaju tag industrija
 15. 784 članka imaju tag menadžment
 16. 932 članka imaju tag kriza
 17. 608 članka imaju tag maloprodaja
 18. 567 članka imaju tag marketing
 19. 393 članka imaju tag poticaji
 20. 503 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 439 članka imaju tag obrazovanje
 23. 281 članka imaju tag potpore
 24. 363 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 404 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 353 članka imaju tag eu fondovi
 27. 360 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 377 članka imaju tag porezi
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 314 članka imaju tag osijek
 31. 384 članka imaju tag hnb
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 301 članka imaju tag opg
 36. 302 članka imaju tag hgk
 37. 346 članka imaju tag energetika
 38. 394 članka imaju tag BDP
 39. 269 članka imaju tag poduzetnici
 40. 348 članka imaju tag recesija