Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

31 Sij 2023

Tvrde da je njihov softver bolji od Excela, a koristi ga i njemačka vojska

Izvor: www.tportal.hr · Autor: Lucija Špiljak  

Tvrde da je njihov softver bolji od Excela, a koristi ga i njemačka vojska

Digitalizacija je već u punom zamahu, ali mnoge tvrtke još uvijek pokušavaju svoje poslovne procese organizirati proračunskim tablicama iz 90-ih, ograničenima na posebne funkcije. Tome su doskočili braća Christoph i Ralf Dyllick-Brenzinger te su u srpnju 2020. u Mainzu u Njemačkoj osnovali tvrtku SeaTable, čiji istoimeni softver s niskim kodom kombinira baze podataka, suradnju i automatizaciju procesa

Na prvi pogled SeaTable izgleda kao Microsoft Excel ili Google Sheets u oblaku – članovi tima mogu surađivati u stvarnom vremenu i dijeliti svoje podatke s drugima. No za razliku od te dvije proračunske tablice, SeaTable dopušta veze između pojedinačnih tablica, što ga čini 'moćnom bazom podataka', tvrde braća Dyllick-Brenzinger, a već više od deset godina savjetuju neke od najvećih svjetskih kompanija.

'Dodaci, kao što su kalendar, galerija ili kanban ploča, nadilaze funkcije proračunskih tablica. Naprimjer, SeaTable može obraditi bilo koju vrstu informacija, uključujući slike i datoteke. Pojedinačni ili višestruki odabrani stupci omogućuju brzu kategorizaciju i ključne riječi. Funkcije filtriranja, sortiranja i grupiranja, jednostavne za korištenje, unose red u podatke, a statistika vizualizira procjene pomoću nekoliko klikova', pojašnjavaju braća, tvrdeći da je SeaTable 'revolucioniran' te da ga takvim čini njegova automatizacija.

'SeaTable može automatski slati e-poštu, mijenjati podatke, pokretati skripte, povezivati retke, generirati dokumente... Ono što ste prije morali raditi ručno SeaTable sada radi sam na temelju pravila. Naprimjer, četiri tjedna prije isteka licence ponuda se može automatski kreirati i poslati korisniku putem e-pošte. SeaTable se može koristiti i za digitalizaciju poslovnih procesa u koje je uključeno mnogo ljudi. Zahtjevi za godišnjim odmorom, procesi prijave i zapošljavanja, upravljanje zalihama kao što je upravljanje voznim parkom ili imovinom – sve se to može mapirati u SeaTableu', pojašnjavaju nam potanko njemački poduzetnici.

poster
Smatraju da je njihov proizvod game-changer na tržištu te da se njime može povećati učinkovitost, točnije automatizacijom 'suvišnih zadataka'.

'Još jedna promjena u upravljanju tijekovima rada je kombinacija pregleda, dijeljenja i dopuštenja. SeaTable omogućava preciznu kontrolu tako da svaka grupa korisnika vidi samo one podatke koje bi trebala vidjeti. To ima velike prednosti: možete imati sve podatke u samo jednoj bazi podataka i ne morate paziti na više baza, što inače otežava analizu podataka. Ipak, možete i izbjeći to da određeni ljudi vide povjerljive informacije. Svaki korisnik vidi samo podatke i tablice u bazi koji su njemu relevantni i kojima ima pristup', navode.

'Nema razlike između privatnog i javnog sektora'
Kažu i da ga može koristiti svatko – odjel marketinga za mapiranje kreativnih procesa i brainstorming, arhitektima i izvođačima može pomoći u planiranju projekata do najsitnijih detalja, a poljoprivrednicima da dokumentiraju hranu i lijekove po danima za svaku životinju. 'Nema razlike između privatnog i javnog sektora', ističu braća.

Tvrde i da je SeaTable 'jedina usporediva aplikacija u oblaku usklađena s GDPR-om na tržištu, a također se može licencirati kao softver i zatim pokrenuti na bilo kojem poslužitelju'. 'To je bitno za kritičnu infrastrukturu i najvišu zaštitu podataka – što je posebno zanimljivo za državna tijela', ističu.


Komentari članka

Vezani članci

Dok tehnološki divovi masovno otpuštaju, hrvatski Productive ne prestaje rasti

22.04.2024.

Tomislav Car jedno je od zaštitnih lica hrvatskog IT-ja i to ne samo zato što je s izvrsnim ocjenama svladao jednadžbe poslovanja. Uz to što je u osnovačkom timu Infinuma te sestrinskih tvrtki Porsche Digital Croatia i Productive, on je i mentor, investit

Mirna Pičuljan u šest godina došla od juniorke do direktorice

22.04.2024.

U Hrvatskoj, a u Americi – tim riječima možemo opisati kako izgleda rad u američkoj tvrtki iOLAP. Hrvatska inačica ove tvrtke smjestila se na priobalju, u Rijeci, a da posluje zaista dobro dokazuje stalan rast, čak i u pandemijsko doba. Ova tehnološka tvr

Iako su dobre u STEM-u, učenice ne zanima karijera u programiranju

18.04.2024.

STEM zanimanja među najpoželjnijim su zanimanjima za učenike osmih razreda osnovnih škola, a ističu se ona u području biomedicine i zdravstva, računalstva te elektrotehnike i strojarstva. Ono što zabrinjava je što četvrtina učenika na kraju osnovne škole

Osijek nakon 9 godina konačno dobio IT park vrijedan 9,7 milijuna eura

12.04.2024.

Malo je reći kako je osječki IT žudio za ovakvim prostorom jer su mlade tvrtke na raspolaganju imale samo jedno mjesto, poduzetnički inkubator BIOS. Sada će se napokon moći proširiti u IT park koji se prostire na 4000 četvornih metara.

Adrese koje su kupile bitcoin više nisu u gubitku; kriptovaluta ide prema novom vrhuncu

10.04.2024.

U posljednja 24 sata bitcoin je porastao za otprilike pet posto, premašivši 72 tisuće dolara u pokušaju da ponovo dosegne i nadmaši svoju najveću vrijednost. Ova uzlazna putanja značajno je smanjila broj adresa koje drže digitalnu imovinu na gubitku.

Tag cloud

 1. 2587 članka imaju tag turizam
 2. 2444 članka imaju tag hrvatska
 3. 1563 članka imaju tag svijet
 4. 1229 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 5. 1845 članka imaju tag financije
 6. 1561 članka imaju tag izvoz
 7. 1242 članka imaju tag trgovina
 8. 1288 članka imaju tag ict
 9. 1411 članka imaju tag poljoprivreda
 10. 1126 članka imaju tag investicije
 11. 1164 članka imaju tag industrija
 12. 1021 članka imaju tag zapošljavanje
 13. 1134 članka imaju tag EU
 14. 831 članka imaju tag poduzetništvo
 15. 972 članka imaju tag menadžment
 16. 561 članka imaju tag opg
 17. 739 članka imaju tag maloprodaja
 18. 514 članka imaju tag poticaji
 19. 458 članka imaju tag koronavirus
 20. 961 članka imaju tag kriza
 21. 664 članka imaju tag marketing
 22. 371 članka imaju tag potpore
 23. 603 članka imaju tag tehnologija
 24. 491 članka imaju tag eu fondovi
 25. 468 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 487 članka imaju tag porezi
 27. 532 članka imaju tag krediti
 28. 473 članka imaju tag prehrambena industrija
 29. 457 članka imaju tag gospodarstvo
 30. 501 članka imaju tag obrazovanje
 31. 406 članka imaju tag osijek
 32. 427 članka imaju tag energetika
 33. 480 članka imaju tag dzs
 34. 396 članka imaju tag start up
 35. 449 članka imaju tag BDP
 36. 405 članka imaju tag hnb
 37. 417 članka imaju tag vlada
 38. 335 članka imaju tag hgk
 39. 440 članka imaju tag banke
 40. 337 članka imaju tag agrokor