Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

29 Kol 2023

Ana Hrgovčić, Biljke.Plants: Planiramo se pozicionirati kao lider u proizvodnji terarija na domaćoj sceni

Izvor: lidermedia.hr · Autor: Anamarija Mujanović  

Ana Hrgovčić, Biljke.Plants: Planiramo se pozicionirati kao lider u proizvodnji terarija na domaćoj sceni

Terariji, koncept pametne sadnje biljaka koje ne zahtijevaju veliko održavanje, idealan je poklon za svakog zaljubljenika u biljke, ali i za svakog početnika u ovom području, a upravo se u samom centru Zagreba, u Ilici, smjestio specijalizirani studio za dizajn biljnih terarija, održavanje uredskih biljaka i plantstyling pod nazivom ‘Biljke.Plants‘.

Iako ova trgovina u Zagrebu posluje već više od godinu dana, brend se proširio i na ostatak Hrvatske pa je tako posljednjeg vikenda u svibnju otvorena i nova prodavaonica u Puli dok su ranije već otvorene prodavaonice i u Osijeku i Vinkovcima.

A kako je krenula ideja o Biljke.Plants studiju upitali smo dizajnericu i vlasnicu trgovina Anu Hrgovčić.

‒ Ideja za brendom Biljke.Plants došla je spontano, kao želja za stvaranjem ‘nečega‘. Nakon putovanja u Amsterdam kupila sam suvenir - mini stablo poput Bonsaia s crvenim listovima od ispod, a zelenim listovima na bijele točkice na gornjoj strani lista. Malo je reći da me biljka oduševila i da sam se po povratku u Hrvatsku bacila u surfanje netom u želji da detektiram točan naziv biljke. Nakon toga sam se sve više i više počela zanimati za biljke te otvorila Instagram profil pod nazivom Biljke.Plants kao svojevrsni dnevnik za održavanje biljaka. U međuvremenu sam na internetu otkrila terarije. Izgled terarija me u potpunosti očarao i ja sam i sama poželjela kreirati ovako elegantne žive skulpture ‒ objašnjava Hrgovčić.

Tvrtka Biljke.Plants je, prema podacima Poslovne Hrvatske, prošlu godinu završila s ukupnim prihodima u iznosu od 127.635,81 eura, a poslovala je s dobiti te trenutno broji, prema riječima vlasnice, četvero stalno zaposlenih djelatnika i sedam studentica.

‒ U planu je dodatno zaposliti dvije osobe na puno radno vrijeme kroz narednih nekoliko mjeseci kako bi nam se olakšali proizvodni i prodajni procesi. U Puli smo naišli na velike izazove prilikom stalnog zaposlenja obzirom da djelatnici većinom preko ljeta rade sezone te nisu previše zainteresirani za trgovačke poslove ‒ govori Hrgovčić.

Iako su specijalizirani za izradu biljnih terarija, u tvrtki Biljke.Plants bave se i uslugama uređenja interijera zelenilom kao i održavanjem uredskog bilja na mjesečnoj razini.

‒ Održavanje interijera počeli smo raditi radi povećane potrebe na tržištu za ovom uslugom. U našem timu su zaposlene dvije agronomke koja su stručne u ovom području te uz najveću pažnju brinu o lisnatom bilju kako bi dugotrajno raslo i ukrašavalo poslovne prostore ‒ govori vlasnica dodajući da je poznato kako biljke u prostoru poboljšavaju raspoloženje, smanjuju buku, povećavaju koncentraciju i produktivnost te uljepšavaju prostore.

‒ U velikim firmama zaposlenici nemaju vremena za održavanje biljaka, a vodstvo želi lijepe urede i produktivne djelatnike. Stoga na snagu stupamo mi, tim za dugotrajno zeleni interijer koji u vaše urede dolazi po potrebi te zalijeva i gnoji biljke, presađuje ih i orezuje ‒ objašnjava Hrgovčić.

Tvrtka je inače registrirana u Vinkovcima, a kako kaže vlasnica, ondje se nalazi proizvodnja terarija u kojoj rade i njeni članovi obitelji, no plan je uz već postojeće poslovnice u četiri grada, širiti se dalje.

‒ Potrebne su višemjesečne pripreme za otvaranje jedne lokacije te je nakon toga potrebno izvjesno vrijeme za uhodavanje poslovnice, obučavanje radnika i dovođenja svega u red da funkcionira bez moje svakodnevne prisutnosti. Tako da nam je u planu definitivno širiti se dalje, ali po malo ‒ zaključuje Hrgovčić koja kaže i da je planova uistinu puno te trenutno rade na tome da upotpune svoj tim ambicioznim i posvećenim djelatnicima koji će pomoći u širenju poslovanja i pozicioniraju brenda Biljke.Plants kao lidera u proizvodnji terarija na domaćoj sceni.


Komentari članka

Vezani članci

Tone u 4 ujutro mrtav umoran greškom pomiješao mlijeka, uslijedio čudesan preokret

26.09.2023.

TEK NEKOLIKO kilometara od Pule smjestili su se obiteljska proizvodnja sira i restoran Vesna Loborika. Na cesti koja vodi do centra obiteljskog biznisa posjetitelje dočekuje velik natpis – Second best cheese in the world. U slobodnom prijevodu to bi znači

Ortaštvo – poduzetništvo s partnerima

26.09.2023.

Kako se može organizirati poduzetništvo više osoba koje žele više ili manje ravnopravno sudjelovati u aktivnostima i/ili zaradi – ortaštvo? Evo korisnih savjeta.

Goran Pikunić: Iza njega je više od tisuću prodanih nekretnina približne vrijednosti milijardu eura

25.09.2023.

Kada sam pokretao ovu tvrtku, vjerovao sam da imam “ono nešto”. Upustio sam se u poslovanje nekretninama, iako sam se ranije bavio posve drukčijim zanimanjima, znajući da je to nešto u čemu se mogu u potpunosti ostvariti. Najiskrenije, prvotni cilj mi je

Denis Sušac: “Hrvatskoj nedostaje više ljudi s vjerom u sebe i u svoje snove”

19.09.2023.

“Prije 20 godina četvorica prijatelja krenula su iz potkrovlja obiteljske kuće da bismo danas narasli do tima s više od 160 ljudi. Uvjereni smo da kombinacija modernog pristupa i iskustva akumuliranog desetljećima može i dalje rezultirati novim uspjesima”

Najviše se može dobiti 4000 eura

13.09.2023.

Korisnici gradskih potpora mogu biti obrtnici, zadruge, mikropoduzetnici čiji prosječan broj radnika tijekom poslovne godine ne prelazi 10 i čiji godišnji promet ne premašuje dva milijuna. Također, potpore se mogu odobriti i malim poduzetnicima čiji prosj

Tag cloud

 1. 2529 članka imaju tag turizam
 2. 2357 članka imaju tag hrvatska
 3. 1500 članka imaju tag svijet
 4. 1535 članka imaju tag izvoz
 5. 1802 članka imaju tag financije
 6. 1149 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1213 članka imaju tag trgovina
 8. 1249 članka imaju tag ict
 9. 1372 članka imaju tag poljoprivreda
 10. 1083 članka imaju tag investicije
 11. 1001 članka imaju tag zapošljavanje
 12. 1122 članka imaju tag industrija
 13. 818 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 1113 članka imaju tag EU
 15. 934 članka imaju tag menadžment
 16. 719 članka imaju tag maloprodaja
 17. 534 članka imaju tag opg
 18. 507 članka imaju tag poticaji
 19. 458 članka imaju tag koronavirus
 20. 959 članka imaju tag kriza
 21. 655 članka imaju tag marketing
 22. 360 članka imaju tag potpore
 23. 485 članka imaju tag eu fondovi
 24. 593 članka imaju tag tehnologija
 25. 452 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 528 članka imaju tag krediti
 27. 469 članka imaju tag porezi
 28. 494 članka imaju tag obrazovanje
 29. 399 članka imaju tag osijek
 30. 461 članka imaju tag prehrambena industrija
 31. 444 članka imaju tag gospodarstvo
 32. 390 članka imaju tag start up
 33. 416 članka imaju tag energetika
 34. 470 članka imaju tag dzs
 35. 444 članka imaju tag BDP
 36. 403 članka imaju tag hnb
 37. 414 članka imaju tag vlada
 38. 332 članka imaju tag hgk
 39. 440 članka imaju tag banke
 40. 337 članka imaju tag agrokor