Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

23 Velj 2010

Neka znanje bude vaša konkurentska prednost!

Izvor: www.pspefos.hr · Autor: PS Poduzetništvo  

Neka znanje bude vaša konkurentska prednost!

Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku djeluje već desetu godinu kao dinamičan i moderan akademski program koji nudi obrazovanje svima onima koji žele steći znanje i vještine koji su nužni za nošenje s globalnim promjenama u okruženju. Studij je to za sve one koji žele unaprijediti svoj poduzetnički potencijal, pokretati i upravljati poslovnim pothvatima, žele biti kreativni i timski igrači. Bitno je naglasiti da se na studij mogu upisati svi koji su završili četverogodišnje sveučilišno obrazovanje, bez obzira koji su fakultet završili. Prilikom odabira nastavnog programa svaki student uz obavezne kolegije bira i izborne sadržaje temeljem svojih afiniteta, želja i potreba. Aktivno sudjelovanje u nastavi, analiza poslovnih slučajeva, istraživanje, timski i individualni zadaci osnovni su kriteriji za vrednovanje znanja i rada studenata.

PSP traje tri semestra, a svojim je programom prilagođen potrebama poslovnih ljudi, sadržajem i terminima. Nastava se odvija svaki drugi tjedan, četvrtkom i petkom poslijepodne, te subotom. Upisi su u tijeku. Detaljne informacije o studiju potražite na www.pspefos.hr ili 031/224-467.

U nastavku pročitajte što naši studenti misle o studiju…

Vlatka Lauc, Consultants grupa d.o.o. Zagreb, Podružnica Osijek
Ovaj poslijediplomski studij bih zaista mogla ocijeniti najvišom ocjenom, a argumenti koji idu u prilog tome su, prije svega, timski rad, poticajna, motivirajuća atmosfera, strani profesori s najuglednijih međunarodnih znanstvenih institucija, treniranje tzv. "soft skills", to jest nekih menadžerskih, liderskih vještina koje se tiču međuljudskih odnosa, poput upravljanja konfliktima, što se ne uči na drugim studijima, a što smatram iznimno važnim za sve menadžere i lidere. Znači, nije važno samo kako ostvariti dobit, već kako se odnositi i upravljati ljudima. Moram priznati da mi je u startu bilo malo čudno kada su mi kolege koji znaju koji su moj interesi i kojim se poslom bavim govorili kako je ovo pravi poslijediplomski studij za mene. Kako to, ja financijaš, bavim se vrijednosnim papirima, a studij poduzetništvo? To je jedna od prednosti koje bih istakla, da se kroz ovaj studij na neki način razbijaju predrasude vezane uz sam pojam poduzetništvo. Ne radi se o nečemu što je isključivo vezano uz obrtništvo, mala poduzeća, obiteljski biznis. Naglasak je na tome da je poduzetništvo način razmišljanja i djelovanja kojeg možemo primijeniti kako u svakodnevnom životu u domaćinstvu i obitelji, tako i u poslu koji radimo. Poduzetništvo je primjenjivo i na male i na velike sustave. Ja sam radila u velikoj financijskoj grupaciji i naučeno mi je zaista pomoglo da budem poduzetna u sklopu onoga što radim.

Dubravka Borovac, DEA Lens d.o.o., Osijek
Razlog zbog kojeg sam 2005. godine upisala PS Poduzetništvo bio je taj što sam tada osjetila neku vrst poslovne letargije i neizvjesnosti, a istovremeno su se na tržištu počele događati znatne promjene uzrokovane globalizacijom i ulaskom stranih optičarskih lanaca… Općenito govoreći, na tržištu je došlo do turbulencija na koje ja u tom trenutku nisam znala odgovoriti. Na poslijediplomskom studiju sam dobila znanja iz doista brojnih područja, a osobito su mi bili bitni marketing i financije; stvari koje dotada nisam učila. Naučeno mi je puno pomoglo i danas osjetim znatno poboljšanje u svom poslovanju. Posebice sam zadovoljna što sam zahvaljujući ovom studiju puno spremnije dočekala i lakše podnijela tekuću krizu i sve nesigurnosti i neizvjesnosti koje je ona donijela.

Martina Hatlak, Nacionalno vijeće za konkurentnost, Zagreb
Zaposlena sam u Nacionalnom vijeću za konkurentnost, te obrazovanje, posebice ono cjeloživotno, smatram vrlo bitnim. Moto ovog studija je da znanje predstavlja konkurentsku prednost, što je bilo u skladu s mojom željom za daljnjim obrazovanjem i nadogradnjom kako bih postigla veću konkurentnost na tržištu rada. Kako u Zagrebu nisam uspjela pronaći poslijediplomski studij koji bi me toliko privukao, a poduzetništvo je područje o kojem sam najmanje znala i koje smatram bitnim kao način života, upisala sam PS Poduzetništvo. Jedna od stvari koja mi se posebno sviđa su kolegiji koje drže strani predavači, što studentima daje mogućnost uspoređivati ono što su ranije naučili s međunarodnom praksom. Studij je koncipiran na način da se nastava održava dva puta mjesečno krajem tjedna i vikendom, a imam i razumijevanje poslodavca koji podržava moje nastojanje za dodatnim obrazovanjem. Pored toga, ako nešto i ne uspijem vidjeti uživo, mogu tome pristupiti putem Distance Learninga - posebne web aplikacije gdje su dostupni svi materijali, preko koje dobijamo zadatke, i razmjenjujemo ideje, što uvelike olakšava učenje.

Blaženka Razumović, Belje d.d., Osijek
Upis na PS Poduzetništvo bih preporučila svakome iz sljedećeg razloga: osim konkretnih znanja i vještina koje sam stekla kroz ovaj studij, tijekom i nakon njega su mi se otvorile oči, te sam počela gledati stvari na drugačiji način, postavši svjesna svog potencijalnog doprinosa zajednici, što je nešto o čemu nikada ranije nisam razmišljala. Vrlo je važno da svaki pojedinac, bez obzira radi li on u malom poduzeću ili se nalazi u korporativnom okruženju, kao što je kod mene slučaj, teži kreativnosti i inovativnosti, odnosno proaktivnosti, posebice danas, u vrijeme ove krize koja je zahvatila sve pore društva. To su stvari kojih definitivno postajete svjesni tijekom ovog studija, te počinjete razmišljati i djelovati u tom pravcu.

Mislav Burić, Osijek
Za Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo sam doznao iz poslovnih krugova, kao i od kolega koji su bili polaznici studija. Kroz razgovore s njima došao sam do zaključka da bi mi upis na taj studij u daljnjem poslovnom razvoju puno značio, jer sam veterinarske struke, dakle, ne-ekonomist. Kako trenutno ne radim u veterinarskoj medicini, jednostavno sam zaključio da u današnje doba takav oblik dodatnih znanja i vještina može izuzetno doprinijeti osobnom razvoju svakog pojedinca. Tijekom studiranja sam spoznao kako je još jedan vrlo bitan segment ovog studija i prijateljski odnos među studentima, umrežavanje i poznanstva koja se stječu tijekom studija, te ostaju u dobrom sjećanju i puno znače kasnije u poslovnom životu.


Komentari članka

Vezani članci

Osijek rješava kronični manjak informatičara: 'Naš studij je drugačiji od drugih'

12.03.2020.

Osječka IT industrija odavno je prepoznata kao najbrže rastuća grana u istočnoj Hrvatskoj. U 2008. godini zarada od izvoza softvera ovdje je bila oko 4,5 milijuna kuna, a u 2018. čak 231 milijun. Trenutno na području OBŽ radi više od 180 IT tvrtki s više

Osmislila 'digitalnog psihoterapeuta' za pomoć ljudima koji se bore s depresijom

05.03.2020.

Karla Čurin, 23-godišnja studentica zagrebačkoga Grafičkog fakulteta, osmislila je “digitalnog psihoterapeuta”, mobilnu aplikaciju Oaza za pomoć ljudima koji se bore s depresijom, anksioznošću i suicidalnim mislima.

Želite novi posao? Pogledajte za koja zanimanja država potpuno pokriva troškove obrazovanja i usavršavanja

27.02.2020.

Ove godine stupio je na snagu novi program poticanja zapošljavanja namijenjen nezaposlenima i osobama čija znanja i vještine ne odgovaraju potrebama tržišta rada. Zainteresiranim korisnicima država pokriva troškove obrazovanja i usavršavanja s ciljem lakš

Poduzetnici budućnosti: Inovativni uređaj i edukacijska društvena igra odnijeli glavne nagrade

20.02.2020.

Oba projekta osvojila su svaki po 25.000 kuna i ušli u top pet projekata HUP-ovog natječaja Poduzetnici budućnosti.

Usprkos slomu Uljanika, svi ekonomski pokazatelji istarskog gospodarstva u 2019. su rasli

04.02.2020.

Od općina prvi je Medulin s 499 poduzetnika i 923 zaposlena, Žminj sa 106 poduzetnika i 807 zaposlenih te Kršan s 98 poduzetnika i 613 zaposlenika.

Tag cloud

 1. 1983 članka imaju tag hrvatska
 2. 2016 članka imaju tag turizam
 3. 1563 članka imaju tag financije
 4. 1281 članka imaju tag izvoz
 5. 866 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 1037 članka imaju tag svijet
 7. 1001 članka imaju tag trgovina
 8. 1026 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 942 članka imaju tag ict
 11. 690 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 982 članka imaju tag EU
 13. 681 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 14. 879 članka imaju tag industrija
 15. 780 članka imaju tag menadžment
 16. 928 članka imaju tag kriza
 17. 599 članka imaju tag maloprodaja
 18. 560 članka imaju tag marketing
 19. 389 članka imaju tag poticaji
 20. 500 članka imaju tag krediti
 21. 517 članka imaju tag tehnologija
 22. 437 članka imaju tag obrazovanje
 23. 273 članka imaju tag potpore
 24. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 358 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 350 članka imaju tag eu fondovi
 27. 359 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 439 članka imaju tag banke
 29. 384 članka imaju tag hnb
 30. 427 članka imaju tag dzs
 31. 313 članka imaju tag osijek
 32. 372 članka imaju tag porezi
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 302 članka imaju tag hgk
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 287 članka imaju tag opg
 39. 387 članka imaju tag BDP
 40. 344 članka imaju tag recesija