Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

20 Sij 2020

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Marija Lešić Omerović  

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Pred Radnom jedinicom Tvina u Županji veliki su izazovi i brojni planovi čija će realizacija značiti početak vrlo pozitivne poslovne priče.Već početkom veljače kreće val zapošljavanja, a bit će otvoreno oko 35 novih radnih mjesta. U dislociranom pogonu te virovitičke tvrtke, nekadašnjeg lidera hrvatske drvne industrije, trenutačno je zaposleno 38 djelatnika. Pogon se bavi primarnom preradom trupaca u samicu, odnosno dasku, koju potom režu u elemente i suše. Do sada su ih slali u Viroviticu na lijepljenje i upravo je taj dio Županji nedostajao. Od sljedećeg će mjeseca, doznajemo od upravitelja Ivana Gregorovića, ondje početi raditi i gotove proizvode, čemu se godinama težilo.

Zahvaljujući novim tehnološkim linijama, čija je instalacija u tijeku, proizvodnja će se konačno sjediniti i kompletno raditi u Županji odakle će proizvodi izravno ići na tržište. To je velik iskorak koji otvara nove mogućnosti.

Dodana vrijednost
- Naša radna jedinica dobiva novu priču, imat ćemo potpuno novu situaciju koja će izazvati vrlo pozitivne učinke. Zaposlit ćemo do 35 novih ljudi. Dio linije za dužinsko lijepljenje elemenata već je instaliran, trenutačno se radi na liniji za širinsko lijepljenje i uskoro ćemo početi raditi uzdužno-širinsku lijepljenu ploču kao proizvod Radne jedinice Županja - zadovoljan je Gregorović.

Dodaje da se moraju podizati i kapaciteti postojeće pilane i doradne pilane kako bi se omogućio pun kapacitet izrade lijepljenih ploča. Većina proizvoda za sada završava na domaćem tržištu, a cijena će diktirati budući plasman.

- Investicija je za sada vrijedna milijun kuna, to nije neki velik iznos, ali za sadašnje je prilike itekako velik novac i osjetit će se u budućnosti kroz proizvodnju. Cilj nam je dodati vrijednost tom našem drvu koje treba cijeniti i čuvati jer sve ga je manje - zaključuje Gregorović.

Optimizam ne krije ni Mirko Kovačević, član Uprave Tvina d.o.o. Virovitica, kojega je, skupa s Gregorovićem, proteklog petka primio gradonačelnik Davor Miličević. Dao je punu potporu aktivnostima i poslovnim planovima Tvina vezanima uz pogon u Županji poručivši da im je Grad na raspolaganju i u okviru svojih mogućnosti uvijek je spreman pomoći.

I novi proizvodi
- Do početka veljače strojevi će biti instalirani, cijela linija će se pokrenuti i počet ćemo raditi gotove proizvode. Do sada smo radili jedan proces koji je dijelom bio tehnološki i ekonomski neopravdan zbog velikih troškova transporta elemenata do Virovitice pa ponovnog vraćanja u Županju, bilo je dosta dopunskih troškova pa nije bilo ni pravog učinka. A nova tehnološka linija ujedno je i najava novih proizvoda koji će se ovdje raditi – ističe Kovačević. Napominje da će navedene ploče zasigurno biti baza za proizvodnju namještaja jer su proizvodi od lijepljenih elemenata sve traženiji na svjetskom tržištu, ustvrdivši da se struktura proizvoda promijenila.

- To su elementi koji sami po sebi imaju minimalnu ekonomsku vrijednost, ali se njihovom preradom i stvaranjem ploča dobiva dodana vrijednost i puno veći financijski rezultat. U Županji planiramo proširiti prostor djelatnosti i lepezu proizvoda iz dosadašnjeg asortimana – otkriva Kovačević i podsjeća da se u Radnoj jedinici u Županji proizvodi i vrhunski klasični parket od najkvalitetnijeg hrasta lužnjaka kojemu malo tko može konkurirati.

- Veselim se novim izazovima. Konačno ćemo i mi imati nešto konkretno ponuditi za tržište i prihoditi kroz taj naš proizvod. Bit će zaposleno gotovo dvostruko više ljudi, a samim tim rastu i obveze i odgovornost. Pozitivno razmišljamo i skupa s novom Upravom Tvina odlučno idemo prema tome da našu viziju i zacrtane planove uspješno ostvarimo – ustvrdio je upravitelj Gregorović. Najavljuje da od početka veljače kreće zapošljavanje i obučavanje radnika. U natječaju nisu definirali konkretnu stručnu spremu jer su svjesni toga da je kvalificirane radnike jako teško naći. Stolarske struke više i nema, od 70-ak prijava samo dvoje kandidata imalo je struku vezanu za drvnu industriju. Neka radna mjesta zahtijevaju određenu informatičku naobrazbu za navođenje strojeva, a ima i pomoćnih radnih mjesta i sve prijave su dobrodošle.

Zaposlit će kandidate svih profila, u tijeku su razgovori s ljudima i procijenit će se tko će što raditi.


Komentari članka

Vezani članci

Na jugu Dalmacije uskoro kreće gradnja superluksuznog resorta, vrijednog milijardu kuna, kakav još nije viđen u Hrvatskoj

21.02.2020.

Općina Župa dubrovačka prošli tjedan usvojila je Urbanistički plan uređenja Kupara I (UPU). Time je omogućen nastavak projekta obnove jednog od naših najvrednijih hotelskih kompleksa na jugu Dalmacije. Investitor, tvrtka Avenue ulaganja, najavljuje kako b

Hrvatska vina sve popularnija u Srbiji, izvoz raste 30 posto

21.02.2020.

Na beogradskom sajmu vina BeoWine, koji se održava u sklopu 42. međunardonog Sajma turizma od 20. do 23. veljače, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavlja se i 12 hrvatskih vinarija – Iločki podrumi, Blato 1902, Kutjevo, Terzolo, Udruga Plav

Istarsko ulje Punta Cissana predstavljeno u Bruxellesu

20.02.2020.

Hrvatski maslinari trude se postići na vrhunsku kvalitetu ulja što se uvijek cijeni

Veliko ulaganje međimurske tvrtke EKO Kotor uskoro će se višestruko isplatiti

17.02.2020.

Tov pilića povećat će pet puta prihod EKO Kotora, tvrtke koja se dosad bavila proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora energije. Otvara farmu uz potporu HAMAG-BICRO-a i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Veliki hotelijeri ostaju bez potpora za hotele s četiri zvjezdice

16.02.2020.

Prema Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o poticanju ulaganja veliki bi hotelijeri ubuduće na potpore mogli računati samo za hotele s pet zvjezdica, što bi moglo usporiti ulaganja u nove hotele. U predloženome Nacrtu sporne su i odredbe kojima se potpore mora

Tag cloud

 1. 1971 članka imaju tag hrvatska
 2. 2006 članka imaju tag turizam
 3. 1561 članka imaju tag financije
 4. 1275 članka imaju tag izvoz
 5. 862 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 1019 članka imaju tag svijet
 7. 995 članka imaju tag trgovina
 8. 1025 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 859 članka imaju tag investicije
 10. 935 članka imaju tag ict
 11. 690 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 979 članka imaju tag EU
 13. 874 članka imaju tag industrija
 14. 639 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 15. 776 članka imaju tag menadžment
 16. 923 članka imaju tag kriza
 17. 597 članka imaju tag maloprodaja
 18. 558 članka imaju tag marketing
 19. 385 članka imaju tag poticaji
 20. 517 članka imaju tag tehnologija
 21. 495 članka imaju tag krediti
 22. 435 članka imaju tag obrazovanje
 23. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 24. 269 članka imaju tag potpore
 25. 356 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 350 članka imaju tag eu fondovi
 27. 439 članka imaju tag banke
 28. 354 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 426 članka imaju tag dzs
 30. 312 članka imaju tag osijek
 31. 381 članka imaju tag hnb
 32. 371 članka imaju tag porezi
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 301 članka imaju tag hgk
 35. 380 članka imaju tag vlada
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 284 članka imaju tag opg
 39. 383 članka imaju tag BDP
 40. 341 članka imaju tag recesija