Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

20 Sij 2020

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Marija Lešić Omerović  

Radit će gotov proizvod, zapošljavaju još 35 ljudi

Pred Radnom jedinicom Tvina u Županji veliki su izazovi i brojni planovi čija će realizacija značiti početak vrlo pozitivne poslovne priče.Već početkom veljače kreće val zapošljavanja, a bit će otvoreno oko 35 novih radnih mjesta. U dislociranom pogonu te virovitičke tvrtke, nekadašnjeg lidera hrvatske drvne industrije, trenutačno je zaposleno 38 djelatnika. Pogon se bavi primarnom preradom trupaca u samicu, odnosno dasku, koju potom režu u elemente i suše. Do sada su ih slali u Viroviticu na lijepljenje i upravo je taj dio Županji nedostajao. Od sljedećeg će mjeseca, doznajemo od upravitelja Ivana Gregorovića, ondje početi raditi i gotove proizvode, čemu se godinama težilo.

Zahvaljujući novim tehnološkim linijama, čija je instalacija u tijeku, proizvodnja će se konačno sjediniti i kompletno raditi u Županji odakle će proizvodi izravno ići na tržište. To je velik iskorak koji otvara nove mogućnosti.

Dodana vrijednost
- Naša radna jedinica dobiva novu priču, imat ćemo potpuno novu situaciju koja će izazvati vrlo pozitivne učinke. Zaposlit ćemo do 35 novih ljudi. Dio linije za dužinsko lijepljenje elemenata već je instaliran, trenutačno se radi na liniji za širinsko lijepljenje i uskoro ćemo početi raditi uzdužno-širinsku lijepljenu ploču kao proizvod Radne jedinice Županja - zadovoljan je Gregorović.

Dodaje da se moraju podizati i kapaciteti postojeće pilane i doradne pilane kako bi se omogućio pun kapacitet izrade lijepljenih ploča. Većina proizvoda za sada završava na domaćem tržištu, a cijena će diktirati budući plasman.

- Investicija je za sada vrijedna milijun kuna, to nije neki velik iznos, ali za sadašnje je prilike itekako velik novac i osjetit će se u budućnosti kroz proizvodnju. Cilj nam je dodati vrijednost tom našem drvu koje treba cijeniti i čuvati jer sve ga je manje - zaključuje Gregorović.

Optimizam ne krije ni Mirko Kovačević, član Uprave Tvina d.o.o. Virovitica, kojega je, skupa s Gregorovićem, proteklog petka primio gradonačelnik Davor Miličević. Dao je punu potporu aktivnostima i poslovnim planovima Tvina vezanima uz pogon u Županji poručivši da im je Grad na raspolaganju i u okviru svojih mogućnosti uvijek je spreman pomoći.

I novi proizvodi
- Do početka veljače strojevi će biti instalirani, cijela linija će se pokrenuti i počet ćemo raditi gotove proizvode. Do sada smo radili jedan proces koji je dijelom bio tehnološki i ekonomski neopravdan zbog velikih troškova transporta elemenata do Virovitice pa ponovnog vraćanja u Županju, bilo je dosta dopunskih troškova pa nije bilo ni pravog učinka. A nova tehnološka linija ujedno je i najava novih proizvoda koji će se ovdje raditi – ističe Kovačević. Napominje da će navedene ploče zasigurno biti baza za proizvodnju namještaja jer su proizvodi od lijepljenih elemenata sve traženiji na svjetskom tržištu, ustvrdivši da se struktura proizvoda promijenila.

- To su elementi koji sami po sebi imaju minimalnu ekonomsku vrijednost, ali se njihovom preradom i stvaranjem ploča dobiva dodana vrijednost i puno veći financijski rezultat. U Županji planiramo proširiti prostor djelatnosti i lepezu proizvoda iz dosadašnjeg asortimana – otkriva Kovačević i podsjeća da se u Radnoj jedinici u Županji proizvodi i vrhunski klasični parket od najkvalitetnijeg hrasta lužnjaka kojemu malo tko može konkurirati.

- Veselim se novim izazovima. Konačno ćemo i mi imati nešto konkretno ponuditi za tržište i prihoditi kroz taj naš proizvod. Bit će zaposleno gotovo dvostruko više ljudi, a samim tim rastu i obveze i odgovornost. Pozitivno razmišljamo i skupa s novom Upravom Tvina odlučno idemo prema tome da našu viziju i zacrtane planove uspješno ostvarimo – ustvrdio je upravitelj Gregorović. Najavljuje da od početka veljače kreće zapošljavanje i obučavanje radnika. U natječaju nisu definirali konkretnu stručnu spremu jer su svjesni toga da je kvalificirane radnike jako teško naći. Stolarske struke više i nema, od 70-ak prijava samo dvoje kandidata imalo je struku vezanu za drvnu industriju. Neka radna mjesta zahtijevaju određenu informatičku naobrazbu za navođenje strojeva, a ima i pomoćnih radnih mjesta i sve prijave su dobrodošle.

Zaposlit će kandidate svih profila, u tijeku su razgovori s ljudima i procijenit će se tko će što raditi.


Komentari članka

Vezani članci

Junetine ima dostatno za prebroditi krizu, a i poslije

31.03.2020.

Ovaj je sektor direktno pogođen najnovijim događajima u Italiji vezanima uz koronavirus, prvi put nakon 25 godina stao je izvoz mesa i žive junadi u tu zemlju. Dok tovljači trpe zbog toga, kao i zatvaranja tržnica, no dijelom su sada opet otvorene, odvija

Koronavirus ovaj pogon neće zatvoriti

25.03.2020.

Da nam gospodarstvo u ovim, još donedavno nezamislivo teškim vremenima, nije potpuno stalo, pokazuje i primjer vinkovačke tvrtke koja proizvodi panele za ulazna vrata. Nijednog od svoja 182 radnika neće otpustiti i pogone neće gasiti. Teret krize podijeli

Koronavirus ozbiljno ugrozio hrvatski izvoz

17.03.2020.

Koliku će štetu koronavirus nanijeti hrvatskom gospodarstvu ovisi o tome koliko će epidemija trajati, ali analitičari je već sad procjenjuju na milijarde kuna. Štetu i gubitke već osjeća 75 posto naših tvrtki. Najviše su, uz turizam, pogođeni izvoznici i

Maloj goranskoj tvrtki nedostaje kvalitetna radna snaga

13.03.2020.

Mala obiteljska tvrtka iz Kupjaka u Gorskom kotaru ima samo 15 zaposlenih. No na broju odrađenih poslova mnogi bi joj mogli pozavidjeti. Nedavno su u samo pet mjeseci izgradili vrtić kod Virovitice, uskoro dovršavaju veliku skladišnu halu za pelete u Luči

Parklio, trećeplasirani s Idea Knockouta 2017, osigurao investiciju od 5 milijuna dolara

12.03.2020.

Hrvatski startup Parklio je dobio rekordnu investiciju za daljnji razvoj i širenje poslovanja. Proizvodi su im već sada prisutni u 35 zemalja svijeta

Tag cloud

 1. 1983 članka imaju tag hrvatska
 2. 2016 članka imaju tag turizam
 3. 1563 članka imaju tag financije
 4. 1281 članka imaju tag izvoz
 5. 1038 članka imaju tag svijet
 6. 866 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1001 članka imaju tag trgovina
 8. 1027 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 942 članka imaju tag ict
 11. 690 članka imaju tag poduzetništvo
 12. 982 članka imaju tag EU
 13. 681 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 14. 880 članka imaju tag industrija
 15. 780 članka imaju tag menadžment
 16. 928 članka imaju tag kriza
 17. 600 članka imaju tag maloprodaja
 18. 560 članka imaju tag marketing
 19. 389 članka imaju tag poticaji
 20. 501 članka imaju tag krediti
 21. 517 članka imaju tag tehnologija
 22. 437 članka imaju tag obrazovanje
 23. 273 članka imaju tag potpore
 24. 402 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 358 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 350 članka imaju tag eu fondovi
 27. 359 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 439 članka imaju tag banke
 29. 384 članka imaju tag hnb
 30. 427 članka imaju tag dzs
 31. 313 članka imaju tag osijek
 32. 372 članka imaju tag porezi
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 302 članka imaju tag hgk
 36. 346 članka imaju tag energetika
 37. 269 članka imaju tag poduzetnici
 38. 287 članka imaju tag opg
 39. 387 članka imaju tag BDP
 40. 344 članka imaju tag recesija