Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

14 Tra 2020

Roboti za dezinfekciju prostora i zraka iz Slavonije u cijeli svijet

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Miroslav Flego  

Roboti za dezinfekciju prostora i zraka iz Slavonije u cijeli svijet

Možda je širem krugu manje poznato da u Vinkovcima postoji tvrtka koja zastupa najveće svjetske proizvođače sustava za dezinfekciju, što je od velike važnosti danas kada vodimo bitku s pandemijom koronavirusa i kada su dezinfekcija i dezinficiranje riječi koje se valjda najčešće spominju u strategije borbe protiv ove pošasti koja je zahvatila cijeli svijet.

Tvrtka MediSphere Solutions Croatia osnovana je 2018. s nakanom uvođenja naprednih dezinfekcijskih rješenja na tržište Hrvatske sa sjedištem u Vinkovcima, a djeluju na području cijele države i regije. Zastupaju visokoučinkovita ekološka rješenja bez upotrebe štetnih kemikalija i nusprodukata.

- Ekskluzivni smo zastupnik i partner danske tvrtke Sterisafe, švedske Infuser, te španjolskih tvrtki Newland EnTech i Oxycom i to su najveći svjetski proizvođači ozonskih i UV sistema i rješenja. Zajedno sa svojim partnerima tvorimo najveću svjetsku mrežu za prodaju i implementaciju tehnologija baziranih na ozonu i UV-u. Bavimo se poglavito prodajom, distribucijom i servisiranjem uređaja za dezinfekciju prostora, zraka i opreme, a također i sustavima za dezinfekciju pitkih i otpadnih voda te tretmana štetnih industrijskih plinova. Možemo pokriti gotovo svaku potrebu za ozonskom i UV dezinfekcijom, od malih prostora do velikih industrijskih postrojenja, tretmana otpadnih i pitkih voda, uklanjanja teških metala i pesticida. Jedan od naših partnera također ima i rješenje za potpuno uklanjanje arsena iz vode, na čemu trenutno puno radimo – kaže Ivan Grubišić, direktor vinkovačke tvrtke, dodajući kako je danas najtraženiji i najvažniji proizvod Sterisafe-pro, uređaj za automatsku dezinfekciju prostora, zraka i opreme koji je trenutno najnaprednije rješenje za dezinfekciju prostora na svijetu. Uređaj koristi ozon kao glavnu djelatnu tvar, a njegova patentirana tehnologija jamči 99.99-postotnu učinkovitost.

- Sterisafe-pro je robot za automatsku dezinfekciju ozonom i potpuno je automatiziran sustav za dekontaminaciju razvijen na sveučilištu u Danskoj. Njegova patentirana FDDC (ciklus potpune dubinske dezinfekcije) tehnologija djeluje tako da u prostoriji stvara atmosferu vlage i ozona te tako dopire do svih pukotina i kutova prostora ne ostavljajući ni milimetar kontaminiranim. Čak je i njemački Institut "Robert Koch" testirao i odobrio Sterisafe-pro. U Hrvatskoj smo u suradnji s vodećim mikrobiolozima obavili nekoliko testiranja, u KB-u Dubrava, KB-u Sveti Duh, KBC-u Rijeka… i također postigli vrhunske rezultate. Na tržištu postoje slični proizvodi i razni generatori ozona, međutim oni u prostor izbacuju "suhi“ ozon koji je teži od zraka i brzo pada na tlo te zapravo ne dopire do svih dijelova prostorije, a njihova je učinkovitost solidna, ali ne i potpuna. Cijeli se proces upravlja i nadzire putem upravljačkog tableta, a na kraju se dobije i izvješće o dezinfekciji, što je vrlo korisno prilikom izrade planova i praćenja učinkovitosti dezinfekcije - pojašnjava Grubišić. Dodaje kako ovaj robot koristi samo struju i vodu i nikakav dodatni potrošni materijal, a kada završi svoj ciklus dezinfekcije, pretvara sav ozon u kisik te je moguć trenutni pristup prostoriji i nije potrebno čekati prirodni raspad ozona i zračiti prostoriju.

Najčešće se koristi u dezinfekciji operacijskih sala, čekaonica, ordinacija, izolacija, bolesničkih soba i slično, ali prodaju ga i u sektoru proizvodnje hrane, veterini, farmaceutskoj industriji, poljoprivredi, javnom prijevozu…

- Testiran je na viruse s lipidnim omotačem koji su standardni ispitni virusi. Koronavirus nije tako teško uništiti u prostoru, stvar je u tome da dosegnete kompletnu površinu prostora te opreme i zraka u njemu kako bi imali kompletnu dekontaminaciju. Do pojave koronavirusa, najveća zdravstvena ugroza u svijetu bile su tzv. superbakterije, bakterije koje su otporne na antibiotike i standardne metode dezinfekcije te ih je jako teško iskorijeniti. Ovaj robot je razvijen upravo za borbu s tim bakterijama, a koronavirus mu je slab protivnik i uništava ga vrlo brzo. S ovim proizvodom smo na hrvatskom tržištu nazočni nešto više od godinu dana i zanimanje je veliko. Uređaj se već koristi u KBC-u Sestre Milosrdnice i radimo na obradi ostalih narudžbi. Osigurali smo poziciju prednosti isporuke za tržište Hrvatske, što znači da se naručeni uređaj može dobiti već u roku od 14 - 21 dana. Veliki je interes i iz regije – kaže Ivan Grubišić, prvi čovjek MediSphere Solutions Croatia.


Komentari članka

Vezani članci

Postali su jedan od najtraženijih artikala na tržištu, a zagrebačka tvrtka to je prepoznala i sjajno im ide

29.05.2020.

Kemoplastika u svom pogonu u Zagrebu sad ‘sklapa’ i traženi artikl. Zahvaljujući mikrobicidnom djelovanju sredstvo posjeduje visoki dezinfekcijski učinak te uspješno reducira broj mikroorganizama s površina. Sredstvo je proizvedeno u njihovu zagrebačkom p

Dan D za europski turizam: Granice se otvaraju 15. lipnja

28.05.2020.

Slovenija je 15. svibnja postala prva europska zemlja koja proglasila kraj epidemije koronavirusa.

Nova pravila: ČETIRI sektora mogu dobiti pomoć, pad prihoda od 50 posto, nema isplate dividende do 2021.

28.05.2020.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u utorak nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) da postoji konsenzus svih strana o potporama gospodarstvu za mjesece svibanj i lipanj.

Europska komisija predlaže 1850 milijardi eura ‘težak‘ paket pomoći gospodarstvu

28.05.2020.

Paket mjera za oporavak sastoji se od dva dijela - višegodišnjeg proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. i instrumenta za oporavak koji će se financirati zaduživanjem na tržištima kapitala uz jamstvo država članica. Ključni dio prijedloga je podizanje g

Stožer civilne zaštite ublažio ŠEST zabrana. Čekaju se preporuke HZJZ-a!

28.05.2020.

Zbog daljnjeg razvoja povoljne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nastavio je s ublažavanjem mjera te je u srijedu donio tri Odluke:

Tag cloud

 1. 2004 članka imaju tag hrvatska
 2. 2048 članka imaju tag turizam
 3. 1569 članka imaju tag financije
 4. 1286 članka imaju tag izvoz
 5. 1065 članka imaju tag svijet
 6. 867 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1010 članka imaju tag trgovina
 8. 1040 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 862 članka imaju tag investicije
 10. 948 članka imaju tag ict
 11. 702 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 12. 692 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 991 članka imaju tag EU
 14. 889 članka imaju tag industrija
 15. 784 članka imaju tag menadžment
 16. 932 članka imaju tag kriza
 17. 608 članka imaju tag maloprodaja
 18. 567 članka imaju tag marketing
 19. 393 članka imaju tag poticaji
 20. 503 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 439 članka imaju tag obrazovanje
 23. 281 članka imaju tag potpore
 24. 363 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 404 članka imaju tag prehrambena industrija
 26. 353 članka imaju tag eu fondovi
 27. 360 članka imaju tag gospodarstvo
 28. 377 članka imaju tag porezi
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 314 članka imaju tag osijek
 31. 384 članka imaju tag hnb
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 385 članka imaju tag vlada
 35. 301 članka imaju tag opg
 36. 302 članka imaju tag hgk
 37. 346 članka imaju tag energetika
 38. 394 članka imaju tag BDP
 39. 269 članka imaju tag poduzetnici
 40. 348 članka imaju tag recesija