Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

21 Ou 2012

Voćinske drvene konstrukcije pokrivaju objekte diljem regije

Izvor: www.glas-slavonije.hr · Autor: Nikola VUKADINOVIĆ  

Voćinske drvene konstrukcije pokrivaju objekte diljem regije

Tvornica drvenih lameliranih konstrukcija Voćin, koja je od svog osnivanja 1972. godine dugo vremena s velikim uspjehom poslovala u sastavu slatinskog drvoprerađivačkog diva Gaja te sa svojm krovnim nosačima velikih raspona sudjelovala u gradnji više od 3.000 različitih objekata na području cijele bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke, Italije, Rusije, Iraka i nekih drugih zemalja, nakon teškoća u poslovanju i stečajnog postupka provedenog prije tri godine, sada ponovno posluje sa zapaženim uspjehom. Nju je, naime, kupila tvrtka Drvene konstrukcije inženjering d.o.o. u vlasništvu Miodraga Jarića, dipl. ekonomista, i Marija Abramovića, dipl. ing. građevine, bivših uposlenika te voćinske tvrtke, i odmah ponovno pokrenula proizvodnju te sada posluje pod imenom Drvene konstrukcije d.o.o. Voćin.

Danas ona jedina u Hrvatskoj proizvodi zahtjevnije ravne i lučne rasponske drvene konstrukcije do čak 44 metra duljine, šte ne radi nitko drugi u regiji. - Ispravnim su se pokazala naša očekivanja da ćemo i nadalje imati dosta posla te odluka da svih tada 18 zaposlenih radnika tvornice ostane u njoj. Vjerni su nam ostali brojni poslovni partneri, posla je bilo dovoljno, pa smo ubrzo zaposlili i 17 novih radnika i pritom uložili i dodatna sredstava za nabavu novih tehnologija. Kupili smo i novo vozilo za specijalni prijevoz naših konstrukcija te uz postojeće autodizalice i obučene ljude za proizvodnju i montažu, sada obavljamo i najzahtjevnije poslove u našoj branši. Što je najvažnije, zapošljavamo ljude iz jedne od hrvatskih općina s najvećom nezaposlenosti, veli Jarić. Pritom sa zadovoljstvom dodaje da tvrtka ostvaruje oko 15 milijuna kuna godišnjeg ukupnog prihoda te oko 70.000 kuna dobiti, koja bi bila i znatno veća da nema visoke ulazne troškove koje nikako ne može izbjeći. Drvene konstrukcije protekle su tri godine proizvodile krovne konstrukcije od lijepljenog lameliranog drva za niz športskih objekata, a među njima športske dvorane u Višnjevcu te dvorane Ekonomske škole u Vukovaru i druge. Iza njh su i kompleksi stočnih farmi za Agrokor, Osatinu i NEXE grupu. Tvrtka je izradila i niz sakralnih objekata, restorana, nadstrešnica te manjih drvenih mostova. Prije godinu i pol dana, što u tvrtki smatraju osobitim uspjehom, ušli su na listu dobavljača trgovačkog lanca Lidl za Hrvatsku, pa su umjesto prethodnog austrijskog izvođača, radili krovne konstrukcije njegovih robnih centara u Osijeku (Retfala) i Novom Vinodolskom, a sada takve objekte grade u Šibeniku i Kaštel-Sućurcu. Najveću drvenu lameliranu krovnu konstrukciju, raspona čak 39 metara, tvrtka je izvodila za objekt jahaonice Državne ergele Đakovo, a upravo radi i krovnu konstrukciju za športsku dvoranu u Donjoj Stubici rekordnog do sada raspona od 39,80 metara. Tvrtka je gradila i vinariju u Makedoniji i ondje očekuju dodatne radove te objekte u Crnoj Gori i Srbiji.

- Svi naši kapaciteti su uposleni, a radi se, zavisno od potreba, i u dvije pa i tri smjene. Nadamo se dobroj i ovoj godini, premda imamo određenih zastoja kod nekih objekata za koje se čeka rješavanje načina plaćanja, a u zastoju je i državni govedarski program - veli Jarić. Dodaje kako tvrtka ima iznimno dobu suradnju s nizom projektnih kuća te građevinskim fakultetima u Osijeku i Zagrebu koji preferiraju takav način gradnje. Sve to zbog toga što je objekt izveden s drvenom krovnom konstrukcijom mnogo ljepši, njegovi su prostori topliji i, što je najvažnije, takva gradnja brža je je i jeftinija od gradnje u betonu i čeliku. Doda li se tome i znatno veća, sada već i konkretno pokazana, protupožarna sigurnost takvih objekata u odnosu prema čeliku i betonu, nije ni čudno što se sve veći broj investitora okreće upravo upravo drvu.
Čelništvo Drvenih konstrukcija planira ulagati u tehnologiju drvenih rešetkastih krovnih konstrukcija, kakve su se intenzivno radile sedamdesetih godina prošloga stoljeća, i sada se ponovno javlja veća potražnja za njima.


Komentari članka

Vezani članci

Skraćeni postupak: Tvrtku je moguće zatvoriti sedam puta brže nego dosad uz puno manji trošak

19.07.2019.

Poduzeće nosi brojne troškove i obaveze čak i kad je neaktivno. Uz jednostavna društva, poduzeća za deset kuna, koja se mogu osnovati za jedan dan, od prošle su godine popularni i paušalni obrti koji se ističu malim poreznim opterećenjem i jednostavnim vo

Poljska grupacija R22 preuzela vodeću hrvatsku hosting tvrtku Avalon

19.07.2019.

Nakon višemjesečnih pregovora vodeći hrvatski hosting provider Avalon prodan je R22 Grupi iz Poljske. Cijelu transakciju pratilo je društvo Grubišić & Partneri. Ovu ekskluzivnu vijest potvrdio je direktor i suvlasnik Damir Mujić.

Za one koji znaju raditi i vole to što rade – nema straha!

16.07.2019.

Marjan Jakobac poslovno iskustvo stjecao je uglavnom u velikim kompanijama, a onda ga je na samostalni poduzetnički put odvela poslovna prilika koju je u tom trenutku odlučio iskoristiti, što se, gledajući iz današnje perspektive, pokazalo odličnom odluko

Loše izvješće MMF-a za Hrvatsku i regiju, predviđa se snažan pad radne snage

16.07.2019.

Smanjenje broja radne snage u sljedeća tri desetljeća moglo bi biti još snažnije te dosegnuti 25 posto, a Zhang napominje da to znači da će radna populacija morati podržavati više nego dvostruko veći broj starijih osoba nego što to trenutno čini.

Za poduzetnike je 2018. godina bila najuspješnija u 17 godina

15.07.2019.

Veliki poduzetnici svojim rezultatima dominiraju u hrvatskom gospodarstvu - prošle godine zapošljavali su 263.465 radnika

Tag cloud

 1. 1922 članka imaju tag hrvatska
 2. 1946 članka imaju tag turizam
 3. 1540 članka imaju tag financije
 4. 1232 članka imaju tag izvoz
 5. 835 članka imaju tag zapošljavanje
 6. 997 članka imaju tag poljoprivreda
 7. 962 članka imaju tag trgovina
 8. 954 članka imaju tag svijet
 9. 832 članka imaju tag investicije
 10. 680 članka imaju tag poduzetništvo
 11. 962 članka imaju tag EU
 12. 897 članka imaju tag ict
 13. 855 članka imaju tag industrija
 14. 766 članka imaju tag menadžment
 15. 920 članka imaju tag kriza
 16. 544 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 17. 581 članka imaju tag maloprodaja
 18. 546 članka imaju tag marketing
 19. 485 članka imaju tag krediti
 20. 504 članka imaju tag tehnologija
 21. 359 članka imaju tag poticaji
 22. 424 članka imaju tag obrazovanje
 23. 259 članka imaju tag potpore
 24. 391 članka imaju tag prehrambena industrija
 25. 439 članka imaju tag banke
 26. 340 članka imaju tag eu fondovi
 27. 378 članka imaju tag hnb
 28. 422 članka imaju tag dzs
 29. 347 članka imaju tag gospodarstvo
 30. 339 članka imaju tag hotelijerstvo
 31. 330 članka imaju tag agrokor
 32. 298 članka imaju tag osijek
 33. 299 članka imaju tag hgk
 34. 376 članka imaju tag vlada
 35. 345 članka imaju tag energetika
 36. 269 članka imaju tag poduzetnici
 37. 340 članka imaju tag recesija
 38. 336 članka imaju tag porezi
 39. 375 članka imaju tag BDP
 40. 267 članka imaju tag investicija