Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

04 Velj 2021

Asortimanom ističu da je briga za zdravlje na jedan klik od nas

Izvor: www.poslovni.hr · Autor: Ivan Tominac  

Asortimanom ističu da je briga za zdravlje na jedan klik od nas

Sociolog i marketingaš pokrenuli web shop za domaće prirodne artikle E-healthy.

Znanje nije bilo upitno ni prije, a koronavirus dodatno je ohrabrio pojedince na onaj korak naprijed. Riječ je o samozapošljavanja. Koraku na koji nisu spremni baš svi, no u trenucima kad virus promijeni tvoje radno mjesto ili zbog njega postaneš višak, takav potez čini se jedini logičan. To je bio izbor i dvojca koji čine Dominik Tepeš Rafaj i Nikola Vrabec.

Za vrijeme pandemije pokrenuli su E-healthy, projekt koji za cilj ima osvijestiti pojedinca na važnost brige o sebi, svojem i zdravlju bližnjih. Iza ideje projekta stoje znanja iz sociologije i digitalnog marketinga, a želja im je da, s naglaskom na prirodnu i domaću proizvodnju, okupe prirodne proizvode za zdravlje i ljepotu.

“Možemo reći kako su i same tržišne nesigurnosti, uz ostale faktore, bile jedan od ključnih motivatora pokretanja vlastitog poslovanja. Kako su se stvari tada razvijale bilo je očigledno kako će se veći naglasak staviti na online kupnju te će odlasci u fizičke trgovine biti sve rjeđi.

Tako smo se odlučili otvoriti online trgovinu gdje će naši korisnici moći odabrati domaće i prirodne proizvode. Naravno, dodatna motivacija, nimalo važnija od prethodne, je bila da i sami promoviramo i prakticiramo zdravi životni stil te koristimo prirodne proizvode”, rekao je jedan od direktora Nikola Vrabec.

Slogan projekta je Klik do zdravlja, a rezultat je promjene potrošačkih navika. Željeli su istaknuti mogućnosti potrošača da jednostavno dođu do kvalitetnih proizvoda koji su im potrebni.

Blog kao dodana vrijednost

Osim asortimana, njihov web shop isprepleten je i blog sekcijom kao dodanom vrijednosti kupovine.

“S obzirom na to da veliki naglasak stavljamo na istraživanje svakog artikla u našem online dućanu, korisnicima štedimo vrijeme pretrage po internetu te tako mogu biti sigurni da su odabrali kvalitetan proizvod hrvatskog podrijetla. I sve to jednim klikom”, dodao je Vrabec.

Iako posluju tek nekoliko mjeseci, u ovom trenutku u asortimanu imaju 173 proizvoda. Trenutačno najprodavanija je hidratantna i hranjiva krema od ruže te hidrolat od ružinih latica. Nude i proizvode za kućne ljubimce preporučene od profesionalaca iz područja njege kućnih ljubimaca, a u vrijeme najveće pandemije plasirali su i torbicu za zaštitne maskice. Proizvode koje stavljaju na web shop pomno biraju, a odluke su rezultat istraživanja i preporuka.

“Prije nego dođe do suradnje, analiziramo sve segmente, a važan nam je i pogled na to kako će se proizvodi uklopiti u asortiman. Zajedno s proizvođačem dogovaramo uvjete s kojima smo oboje zadovoljni – i na tome zaista inzistiramo”, istaknuo je naš sugovornik.

Početak nije bio lak, u poslovanje su ušli s vlastitom ušteđevinom. Kombinacija znanja sociologije i digitalnog marketinga omogućila im je da zamišljeno postave na noge, ali i da ideje ne ostanu samo slovo na papiru.

“Našu konkurentsku prednost primarno vidimo u motivaciji i posvećenosti e-healthy.eu web shopu i postavljenim ciljevima. Dok iz perspektive poslovanja prednosti vidimo u našem asortimanu s naglaskom na domaću, prirodnu proizvodnju visoke kvalitete.

Kroz kontinuiranu analitiku podataka trudimo se poboljšati korisničko iskustvo te našim korisnicima omogućiti što jednostavnije pretraživanje i kupnju. Kako smo i sami vlasnici kućnih ljubimaca dodatnu prednost smo vidjeli u razvoju dvije kategorije proizvoda vezanih uz zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca.

Tako da vlasnici ljubimaca uz one koji ih nemaju mogu kupovati vrhunske proizvode za sebe, ali i za svoje krznene članove obitelji”, rekao je Vrabec.

Jedina konstanta

Ambicija dvojca je ponuditi još više s kvalitetom kao jedinom konstantom.

“U planovima imamo razvoj asortimana s novim proizvodima koji ispunjavaju određene kriterije.

Kako na našem web shopu imamo blog, cilj nam je napraviti što više suradnji te prikupiti što više edukativnih materijala od stručnjaka, kako bi smo korisnicima pružali relevantne informacije i savjete o zdravlju i brizi za kućne ljubimce.

Dugoročno je cilj širenje na inozemna tržišta na kojima bismo s ponosom predstavili što naša mala zemlja ima za ponuditi”, zaključio je je suosnivač i direktor E-healthyja Nikola Vrabec.


Komentari članka

Vezani članci

Mladima povrat poreza do 100%

24.02.2021.

Zahvaljujući zakonskim izmjenama koje se odnose na porez na dohodak, mladi do 30 godina na ljeto mogu na svojim računima očekivati povrat poreza kojega proteklih godina nije bilo. Od te će reforme najveću korist imati mladi koji imaju do 25 godina jer će

Ispovijed poduzetnika: život na koljenima

24.02.2021.

Radnog vremena nemaju. Dostupni su uvijek, čak i na godišnjem odmoru. Bolovanje koriste rijetko ili gotovo nikad. Oni su poduzetnici, srce svakog, pa tako i hrvatskog, gospodarstva.

Kako je nastala hit krema za kojom su Hrvati ludi: Jedino me bilo strah da ne osramotim babu Zoru

23.02.2021.

Zorina mast, prirodna krema za kožne tegobe koju je više od 50 godina izrađivala Zora Čipčić iz Dugopolja, poznata je u cijeloj Dalmaciji, a zahvaljujući njezinu unuku Goranu Čipčiću, 23-godišnjem prvostupniku ekonomije, pobjedniku u prvoj sezoni projekta

Kozmetika Afrodita ima jedan jednostavni cilj: Proizvodima oduševiti potrošače da se u svojoj koži jednostavno osjećaju lijepo i zadovoljno

23.02.2021.

Afroditina priča je priča mog života i priča moje obitelji. Uz moje sinove zaposleni su i članovi njihovih obitelji i dvije moje unuke. Ali pod obitelji smatram svih 160 zaposlenih.

Svijet je poludio za hrvatskim eko tenisicama, hrabra braća Boljar nude ekstremnu inovaciju

23.02.2021.

Otkako su lani lansirali svoje tenisice brendirane imenom MIRET, kupci im se javljaju iz cijelog svijeta. Najviše je doma ih, ali vole ih i u Austriji, Njemačkoj, SAD-u, Kanadi…

Tag cloud

 1. 2090 članka imaju tag hrvatska
 2. 2166 članka imaju tag turizam
 3. 1366 članka imaju tag izvoz
 4. 1614 članka imaju tag financije
 5. 1162 članka imaju tag svijet
 6. 860 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1099 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1057 članka imaju tag trgovina
 9. 890 članka imaju tag zapošljavanje
 10. 1000 članka imaju tag ict
 11. 892 članka imaju tag investicije
 12. 725 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 1027 članka imaju tag EU
 14. 930 članka imaju tag industrija
 15. 806 članka imaju tag menadžment
 16. 944 članka imaju tag kriza
 17. 395 članka imaju tag koronavirus
 18. 632 članka imaju tag maloprodaja
 19. 417 članka imaju tag poticaji
 20. 583 članka imaju tag marketing
 21. 532 članka imaju tag tehnologija
 22. 511 članka imaju tag krediti
 23. 368 članka imaju tag opg
 24. 384 članka imaju tag eu fondovi
 25. 301 članka imaju tag potpore
 26. 379 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 450 članka imaju tag obrazovanje
 28. 424 članka imaju tag prehrambena industrija
 29. 403 članka imaju tag porezi
 30. 384 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 331 članka imaju tag osijek
 32. 436 članka imaju tag dzs
 33. 390 članka imaju tag hnb
 34. 440 članka imaju tag banke
 35. 315 članka imaju tag hgk
 36. 395 članka imaju tag vlada
 37. 334 članka imaju tag agrokor
 38. 357 članka imaju tag energetika
 39. 405 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici