Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

09 Lis 2020

Serengeti investirao u startup Besplay Adria s kojim ulazi u razvoj AI softvera za sektor retaila

Izvor: www.bug.hr · Autor: Dragan Petric  

Serengeti investirao u startup Besplay Adria s kojim ulazi u razvoj AI softvera za sektor retaila

Serengeti, hrvatska konzultantska tvrtka koja pruža usluge razvoja enterprise rješenja i jedna je od najvećih developerskih tvrtki u Hrvatskoj, i Besplay Adria, zagrebački startup koji je razvio RedAI aplikaciju, danas su potpisali ugovor kojim tvrtka Serengeti postaje suvlasnikom RedAI aplikacije. Osim toga, Serengeti je najavio i suradnju s tvrtkom Tricentis koja je prepoznata kao lider u automatskom testiranju od strane Gartnera, Forrestera i IDC-a.

U prvoj polovici 2020. godine Serengeti je započeo niz novih projekata na domaćem i stranom tržištu u kojima primjenjuje najbolje prakse agilnog razvoja softvera i primjenu DevOps metodologije te tako nastavio sa svojim uspješnim rastom. Širenje portfolia usluga ulaskom u novu industriju i primjenu najnaprednijih tehnologija prilika je za sve developere da se pridruže kolegama koji rade na atraktivnim međunarodnim i domaćim projektima.

Preuzimanjem dijela vlasništva u RedAI aplikaciji Serengeti je postao ekskluzivni partner tvrtke Besplay Adria te će podržati ovu startup tvrtku u daljnjem razvoju aplikacije kao i njenom predstavljanju na stranim tržištima. Riječ je o aplikaciji koja se koristi tehnologijom umjetne inteligencije i koja prodajnim predstavnicima omogućuje analizu polica u svega nekoliko sekundi. Sljedeći korak u razvoju aplikacije je 3D mapiranje proizvoda unutar aplikacije što zahtjeva daljnju primjenu naprednih i modernih tehnologija.

„Inovacije općenito, high-tech proizvodi, ali i softver, postali su standard u svim industrijama. Agilnost je jedna od naših kompanijskih vrijednosti te uvijek tražimo načine kako da developerima omogućimo rad na velikim i vrijednim projektima. Suvlasništvom u RedAI aplikaciji smo prošili svoj portfolio usluga u tehnološkom i industrijom smislu iz razloga što se ova aplikacija temelji na primjeni umjetne inteligencije i strojnog učenja u FMCG sektoru.“ izjavio je Goran Kalanj, izvršni direktor Serengetija te dodao kako je suradnja s tvrtkom Tricentis dodatna potvrda kvalitete rada Serengetijevih developera s obzirom da je riječ o svjetskom lideru u razvoju rješenja za testiranje softvera što su prepoznali Gartner, Forrestera i IDC.

RedAI je aplikacija koja donosi trenutne rezultate na vašem uređaju u korelaciji s vašim prethodno definiranim KPI-jevima. Korisnik fotografira policu ili hladnjak mobilnim uređajem ili tabletom s jednostavnim smjernicama ugrađenim u aplikaciju. AI softver otkriva, obrađuje i klasificira svaki SKU koji je prethodno definirao klijent te isporučuje rezultate korisniku na licu mjesta i menadžerskom timu i uspoređuje usklađenost s utvrđenim KPI-jem ili uvjetima ugovora s pojedinim retailerom.

„Izuzetno nam je drago da započinjemo poslovnu sinergiju sa Serengetijem, koji je etabliran na hrvatskom tržištu kao jedna od vodećih IT tvrtki. Obzirom da je i RedAI rješenje 100% made in Croatia, drago nam je što će dvije hrvatske tvrtke u budućem periodu nastojati RedAI komercijalno pozicionirati izvan naših granica, kao i kontinuirano tehnološki unaprjeđivati samo rješenje u godinama pred nama. FMCG/CPG je primarna industrija gdje se RedAI pokazao kao „must have“ proizvod za vodeće tvrtke unutar te branše, ali cilj nam je i u drugim industrijskim nišama ponuditi komplementarna digitalna rješenja i unaprijediti njihovo poslovanje.“ izjavio je Domagoj Boršić, direktor tvrtke Besplay Adria.

Pametno testiranje softvera je budućnost softverske industrije, a Serengeti će dati svoj doprinos kroz suradnju s tvrtkom Tricentris na način da će proširiti postojeći tim te raditi na razvoju novih, naprednih funkcionalnosti automatskog testiranja softvera. Tricentris je globalno prepoznata tvrtka koja se nekoliko godina za redom nalazi na samom vrhu industrije softverskog testiranja i to prema nezavisnim istraživanjima. Njihovo rješenje predstavlja end-to-end testing automation platformu i postalo je standard testiranja iz perspektive krajnjeg korisnika.


Komentari članka

Vezani članci

Slovaci nude ulaganje od 45 mil. € i posao za još 300 ljudi

01.12.2020.

Čitav proces trenutačno je pod punom kontrolom stečajnog upravitelja i nadležnog suda, kaže član NO-a Tatravagonke Ivan Petriček

Hrvatski Infobip kupio američku kompaniju za 300 milijuna dolara

11.11.2020.

VODNJANSKI Infobip kupio je američku kompaniju OpenMarket za 300 milijuna dolara. Riječ je o podružnici kompanije AmDocs koja se, kao i Infobip, bavi uslugama slanja SMS-a.

Kutinski Agrivi zna kako uzgojiti hranu u pustinji

11.11.2020.

Kutinski Agrivi ključ je uzgoja hrane u pustinji, piše u utorak Večernji list, navodeći da softver te tvrtke koriste mali i veliki poljoprivrednici u više od 100 zemalja, a prehrambeni div Nestle njime kontrolira kvalitetu sastojaka za dječju hranu

Combis je predstavio vlastiti centar kompetencija za cyber sigurnost

11.11.2020.

Regionalni sistem integrator Combis predstavio je ekspertizu u području sigurnosti i lansirao novu security uslugu 30SEC na online eventu 'Želite li biti sigurni u virtualnom svijetu'

Koronakriza tvrtki iz Selca otvara vrata novog biznisa, pomagat će i žrtvama korone

08.11.2020.

Pretilost, mobing i burn out sve veći problemi i u hrvatskom društvu "Kada je riječ o fizikalnoj terapiji i sličnim medicinskim uslugama, za time će uvijek vladati potražnja jer je mnogim ljudima to potrebno. Što se tiče pružanja psiholoških i savjetodavn

Tag cloud

 1. 2072 članka imaju tag hrvatska
 2. 2145 članka imaju tag turizam
 3. 1603 članka imaju tag financije
 4. 1342 članka imaju tag izvoz
 5. 1125 članka imaju tag svijet
 6. 808 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1046 članka imaju tag trgovina
 8. 885 članka imaju tag zapošljavanje
 9. 1073 članka imaju tag poljoprivreda
 10. 989 članka imaju tag ict
 11. 884 članka imaju tag investicije
 12. 716 članka imaju tag poduzetništvo
 13. 1018 članka imaju tag EU
 14. 920 članka imaju tag industrija
 15. 795 članka imaju tag menadžment
 16. 941 članka imaju tag kriza
 17. 630 članka imaju tag maloprodaja
 18. 577 članka imaju tag marketing
 19. 408 članka imaju tag poticaji
 20. 344 članka imaju tag koronavirus
 21. 509 članka imaju tag krediti
 22. 525 članka imaju tag tehnologija
 23. 450 članka imaju tag obrazovanje
 24. 293 članka imaju tag potpore
 25. 377 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 351 članka imaju tag opg
 27. 371 članka imaju tag eu fondovi
 28. 415 članka imaju tag prehrambena industrija
 29. 397 članka imaju tag porezi
 30. 377 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 327 članka imaju tag osijek
 32. 436 članka imaju tag dzs
 33. 389 članka imaju tag hnb
 34. 439 članka imaju tag banke
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 391 članka imaju tag vlada
 37. 308 članka imaju tag hgk
 38. 354 članka imaju tag energetika
 39. 402 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici