Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

02 Svi 2020

Svi hrvatski OPG-ovi na jednom mjestu, ako nemate dobit ćete web stranicu - besplatno!

Izvor: www.agroklub.com · Autor: Željka Rački-Kristić  

Svi hrvatski OPG-ovi na jednom mjestu, ako nemate dobit ćete web stranicu - besplatno!

Okupiti sve hrvatske OPG-ove na jednom mjestu, njih čak 162.966, a ujedno omogućiti svima koji je još nemaju, izradu besplatne web stranice, temeljni je cilj projekta "OPGovi Hrvatske" kojeg provode udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija, a u koji se uključila i Osječko-baranjska županija.

Naime, kako nam je pojasnio Zvonko Bumber, voditelj udruge i projekta, radi se o neprofitnoj web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti sve OPG-ove na području 20 županija i Grada Zagreba.

"Projekt je započeo prije gotovo godinu dana, ali zbog novonastale situacije s koronavirusom i činjenicom da su se slična rješenja počela javljati na lokalnim razinama, odlučili smo ga odmah pokrenuti. Zbog toga nismo u potpunosti postavili sav sadržaj i mogućnosti koje smo planirali, ali ćemo sustavno raditi na tome. Važno je ovdje istaknuti da premda naša platforma omogućava pretraživanje i kontaktiranje pojedinih gospodarstava, to joj nije temeljna svrha. Temeljna svrha naše platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG", pojasnio nam je voditelj.

U projekt se uključila i Osječko-baranjska županija
Najvažnije, projekt i korištenje njegovih usluga je u potpunosti besplatno za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Udruga koristi svoje resurse, a veliku pomoć nalaze u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

"Pojava bolesti COVID-19 i posljedice koje je ona izazvala ne samo na zdravlje stanovništva nego na cijelo gospodarstvo pokazala je koliko je važno da ima dostatnu vlastitu proizvodnju hrane. Zabranom rada pojedinih vrsta trgovina i tržnica, kao i ograničenjem kretanja, uvidjeli smo da je iznimno važno pronaći nove kanale prodaje poljoprivrednih proizvoda, a osobito za mala OPG-a koja proizvode voće i povrće i usmjerena su na lokalna tržišta, odnosno trženje u najbližem okruženju.

Nadam se da će naši vrijedni OPG-ovci pronaći svoj interes za oglašavanje domaćih proizvoda na ovoj platformi te na taj način učiniti svoje proizvode dostupne ne samo lokalnom, nego i širem tržištu. Slavonija i Baranja imaju najviše površina i pod ekološkom proizvodnjom, a upravo s naših slavonskih i baranjskih polja dolaze namirnice od kojih nastaju ponajbolje autohtone delicije ovog kraja. Na ovaj će način biti dostupne diljem Hrvatske", pohvalio je projekt koji su podržali osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Kako izgleda odnosno kako bi mogla izgledati vaša stranica, pokazala nam je Udruga Inovativni projekti. "Pogledajte primjer. Na ovaj način doslovno svaki OPG u Hrvatskoj može imati vlastitu internetsku stranicu unutar naše platforme koja bi glasila: www.opgovi.hr/opg/imeiprezime. Stranica će se nadopunjavati s vremenom osluškujući i želje, a poveznica je napravljena tako da se može koristiti i na vizitkama ili promidžbenim materijalima. Također, bitno je za napomenuti da će OPG-ovi samostalno unositi podatke na našoj platformi. Ipak, radi se o njihovim osobnim podatcima", dodaje Zvonko Bumber.

Platforma će pomoći vlasnicima OPGova, ali i kupcima
Hrvatska zajednica županija, rekao nam je predsjednik Goran Pauk, potiče aktivnosti koje pomažu OPG-ovima, a izrada platforme poput web stranice opgovi.hr, na kojoj se jednostavno mogu pretraživati domaći proizvodi po kategorijama i županijama zasigurno će pomoći svim vlasnicima u prezentaciji i plasmanu proizvoda na domaćem tržištu.

Nadam se da će naši vrijedni OPG-ovci pronaći svoj interes za oglašavanje domaćih proizvoda na ovoj platformi te na taj način učiniti svoje proizvode dostupnim ne samo lokalnom, nego i širem tržištu, kaže osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Svako gospodarstvo, a u Hrvatskoj je čak 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, bit će u mogućnosti samostalno izrađivati i uređivati svoju stranicu. Ideja je da stranica služi kao polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova, a od dodatnog sadržaja na platformi će se moći pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne pa sve do europske razine, kao i svi relevantni dokumenti koji se odnose se osnivanje, izvještavanje i umrežavanje.

Županije također i preko svojih razvojnih agencija, organiziranjem sajmova i promocijom potiču lokalne proizvođače, a u vremenu kada vidimo koliko je digitalna prisutnost važna za opstanak i plasman na tržištu, vjerujemo kako će web platforma uvelike pomoći kako vlasnicima OPG-ova, tako i kupcima koji traže kvalitetne, 100 % domaće proizvode", naglasio je prvi čovjek Hrvatske zajednice županija, Goran Pauk.


Komentari članka

Vezani članci

Komunikacijska ulaganja nisu smanjena, samo su usmjerena u digital

28.07.2020.

Dialog komunikacije su provele prvo istraživanje o promjenama u hrvatskoj komunikacijskoj industriji uslijed pandemije koronavirusa. Serija istraživanja #DialogKnows trebala bi pomoći svim akterima komunikacijske industrije kako bi se što bolje snašli u

Vinaru Kolaru i keramičaru Asztalošu gosti dolaze iz Njemačke, Nizozemske, čak i Amerike

20.07.2020.

Suza, malo mjesto u Baranji puno toga nudi za one željne pravog odmora i učenja novih, a starih zanata. OPG Kolar ponosi se s vinima za svačijij ukus i uređenim autokampom, a radionica keramike Asztaloš tradicionalnom izradom keramike.

Poljoprivrednicima novih 208 ugovora iz PRR-a

16.07.2020.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala je 208 novih ugovora za nekoliko mjera iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. (PRR), vrijednosti potpore od gotovo 26 milijuna kun

Kućice iz bajke za razvoj ruralnog turizma

15.07.2020.

Turizam se posljednjih godina sve više razvija u zaleđu, u potpuno drukčijem ozračju od onoga na obali. Tamošnji poduzetnici na različite načine pokušavaju privući turiste, ponuditi im jedinstveno iskustvo. Za taj se smjer odlučila obitelj u zaleđu Skradi

Poljoprivrednicima poslano novih 130 ugovora

07.07.2020.

Najviše je ugovora - 71, ukupne vrijednosti 7,9 milijuna kuna, poslano za operaciju 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”, a svakom poljoprivredniku odobreno je 15.000 eura. Sredstva su namijenjena za kupnju domaćih životinja, bilja

Tag cloud

 1. 2029 članka imaju tag hrvatska
 2. 2102 članka imaju tag turizam
 3. 1580 članka imaju tag financije
 4. 1308 članka imaju tag izvoz
 5. 1087 članka imaju tag svijet
 6. 874 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1025 članka imaju tag trgovina
 8. 1049 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 742 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 10. 866 članka imaju tag investicije
 11. 957 članka imaju tag ict
 12. 1009 članka imaju tag EU
 13. 700 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 897 članka imaju tag industrija
 15. 793 članka imaju tag menadžment
 16. 934 članka imaju tag kriza
 17. 616 članka imaju tag maloprodaja
 18. 573 članka imaju tag marketing
 19. 400 članka imaju tag poticaji
 20. 505 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 442 članka imaju tag obrazovanje
 23. 284 članka imaju tag potpore
 24. 274 članka imaju tag koronavirus
 25. 368 članka imaju tag hotelijerstvo
 26. 361 članka imaju tag eu fondovi
 27. 409 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 387 članka imaju tag porezi
 29. 363 članka imaju tag gospodarstvo
 30. 386 članka imaju tag hnb
 31. 439 članka imaju tag banke
 32. 315 članka imaju tag osijek
 33. 428 članka imaju tag dzs
 34. 314 članka imaju tag opg
 35. 334 članka imaju tag agrokor
 36. 387 članka imaju tag vlada
 37. 306 članka imaju tag hgk
 38. 350 članka imaju tag energetika
 39. 397 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici