Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

01 Lip 2020

Timi i Dubravka Kovačević: Nakon pandemije mnoge će tvrtke reorganizirati radni prostor

Izvor: www.lider.media · Autor: Aleksandra Brzić  

Timi i Dubravka Kovačević: Nakon pandemije mnoge će tvrtke reorganizirati radni prostor

Zagrebačka tvrtka DCT upravljanje poslovnim procesima bračnog para Dubravke i Timija Kovačevića nudi specijalizirana rješenja za kvalitetno upravljanje radnim mjestima i objektima, odnosno radnim i uredskim prostorima. Od najma, planiranja ranih mjesta do uređenja – njihova je usluga cjelovita i na njoj radi tim stručnjaka. Stoga su njihovi klijenti i mnoge velike kompanije

edna je od posljedica pandemije koronavirusa rad od kuće, i to u svim poslovima u kojima je to bilo moguće provesti, a kad mjere za sprečavanje širenja virusa popuste, neke će kompanije, sasvim sigurno, početi reorganizirati radni prostor. Razlozi za to mogu biti razni. Jedan od njih jest smanjenje troškova poslovanja, bilo da je ono uvjetovano padom prihoda izazvanim koronavirusom bilo reorganizacijom poslovanja kao posljedicom smanjenja ili povećanja opsega posla.

Rješenjima koja nude efikasno upravljanje poslovnim nekretninama i učinkovitošću radnih mjesta bavi se DCT upravljanje poslovnim procesima, tvrtka koju je 2016. osnovao vlasnik i direktor Timi Kovačević. Pod brendom DC&T nude se usluge profesionalnog savjetodavanja specijaliziranoga za rješenja integriranog upravljanja poslovnim prostorima i radnim mjestima, stoga je fokus njegova rada ponuditi kvalitetno upravljanje radnim mjestima i objektima, odnosno radnim i uredskim prostorima.

– Svakom klijentu pristupamo individualno i nakon provedenog istraživanja i analize nudimo rješenja tvrtkama za postizanje bolje iskoristivosti radnih prostora, odnosno njihovih nekretnina i imovine. To osim dizajnerskih rješenja za radni prostor uključuje upravljanje radnim mjestima kako bi se on učinkovito iskoristio. Tako pomažemo tvrtkama da transformiraju svoje poslovanje primjenom nove strategije radnih mjesta koja će osigurati snažnu i održivu poslovnu kulturu – ističe Timi Kovačević.

Izračun za klijenta
U posljednjih nekoliko godina Timiju se priključila supruga Dubravka Kovačević, koja je angažirana na poziciji marketinške menadžerice i bavi se uspostavljanjem i održavanjem poslovnih kontakata s postojećim klijentima i pronalaskom novih. Ona je na prvoj crti komunikacije s tvrtkama koje traže usluge konzaltinga u području korporativnih nekretnina i poslovnih interijera. Inače, do pristupanja DC&T-ovu timu radila je u jednoj našoj velikoj banci na poslovima interne revizorice, stoga joj korporativni svijet nije nepoznanica i prilično se dobro snašla u novoj ulozi.

– Temeljno pitanje koje si svaka kompanija treba postaviti jest pitanje troškova koje zahtijevaju uredski prostori i mogućnosti njihova smanjenja. Stoga treba analizirati koliko četvornih metara tvrtka ima u zakupu, a koliko joj zapravo radnog prostora treba, odnosno može li se trošak najma uredskih prostora smanjiti. Naime, unatoč sve većem trendu rada od kuće, posebno odnedavno zbog pandemije, cijena najma nekretnina ili vlasništva nad njima jedna je od najvažnijih stavki. A mnogim organizacijama teško je uskladiti svoj portfelj nekretnina s poslovnim strategijama i novim načinom rada. Upravo to mi radimo: pomažemo poduzećima u reorganizaciji radnih mjesta i smanjenju troškova poslovanja menadžeranjem korporativnih nekretnina tako da poslovni prostori budu što funkcionalniji i odgovaraju temeljnim potrebama organizacije – ističe Dubravka.

Da bi se odredilo što nekoj organizaciji treba, potrebno je prikupiti razne podatke, od praćenja popunjenosti sala za sastanke, uvida u broj radnih mjesta do tvrtkina rasta i planiranog broja zaposlenih, što uključuje i prostor za nova radna mjesta koja se tek trebaju otvoriti i ovise o strategiji upravljanja ljudskim resursima. U obzir se može uzeti i mogućnost dijeljenja radnog stola i rada od kuće te definirati koliko prostora po zaposlenome treba imati da bi se posao neometano obavljao.

U biznis s iskustvom
Ideja za pokretanje privatnog posla Timiju je došla spontano, kao slijed svega onoga na čemu je prije radio.

– Moj poslovni put od početka je bio povezan s konzultantskom prodajom i projektnim menadžmentom u ICT industriji i tehnološkom sektoru, nakon čega je došao na poziciju u globalnoj kompaniji Steelcase, specijaliziranoj za opremanje poslovnih interijera. Kao projektni menadžer za opremanje poslovnih interijera surađivao sam s arhitektima i dizajnerima na projektima uređenja poslovnih prostora, od definiranja i izrade dizajnerskog rješenja, brendiranja do osmišljavanja funkcionalnosti upotrebe prostora –​ prisjeća se Timi.


Komentari članka

Vezani članci

Sada je i službeno! Ponovno kreću mjere aktivne politike zapošljavanja i mjere samozapošljavanja

30.06.2020.

Potpora za samozapošljavanje može se dodijeliti u manjem iznosu od traženog ukoliko se radi o djelatnostima koje ne zahtijevaju visoka početna ulaganja

Bosansko ulaganje u Hrvatskoj: Iz call centra u Zagrebu osvajaju Njemačku i SAD

29.06.2020.

U PROTEKLIH dvadesetak godina brojne su hrvatske tvrtke ulagale u Bosni i Hercegovini. No trendovi se sada mijenjaju pa sve više bosanskohercegovačkih tvrtki ulaže u Hrvatsku.

Potraga mlade Brođanke za otiračem završila pokretanjem uspješnog biznisa; sada se diljem Hrvatske i regije otimaju za njezinim jedinstvenim CROtiračima

23.06.2020.

Mlada dizajnerica iz Slavonskog Broda živi i radi u Zagrebu, a svoj talent na originalan način prenosi u novi vid umjetnosti izrađujući personalizirane otirače koji već neko vrijeme osvajaju domaće i kupce iz regije. Mirela Vučić za tportal je ispričala p

Sam napisao EU projekt i dobio sredstva za kupnju mehanizacije i zemljišta

19.06.2020.

Nakon uspješno dobivenih i iskorištenih sredstava za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje u obiteljskom rasadniku tvrtke Agro-Car d.o.o., ali i osiguranja istog, Zvonimir Car razmišlja o prijavi i na druge natječaje Programa ruralnog razvoja.

Dok drugi čekaju strance, domaći gosti u Mlinima spašavaju sezonu: hotelijeri ih mame nižim cijenama smještaja i povoljnim izletima. Svima dobro!

18.06.2020.

– Odlučili smo se na ovo ne znajući kako će tržište reagirati, ali smo htjeli pokušati. Ispalo je kako treba, zato što smo prvi to napravili, a drugi su ostali i dalje zatvoreni. Njima za ovakav proces treba puno više odlučivanja jer su to korporacije, a

Tag cloud

 1. 2017 članka imaju tag hrvatska
 2. 2074 članka imaju tag turizam
 3. 1572 članka imaju tag financije
 4. 1297 članka imaju tag izvoz
 5. 1075 članka imaju tag svijet
 6. 869 članka imaju tag zapošljavanje
 7. 1016 članka imaju tag trgovina
 8. 1046 članka imaju tag poljoprivreda
 9. 863 članka imaju tag investicije
 10. 719 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 11. 951 članka imaju tag ict
 12. 1003 članka imaju tag EU
 13. 694 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 892 članka imaju tag industrija
 15. 789 članka imaju tag menadžment
 16. 933 članka imaju tag kriza
 17. 611 članka imaju tag maloprodaja
 18. 572 članka imaju tag marketing
 19. 398 članka imaju tag poticaji
 20. 504 članka imaju tag krediti
 21. 520 članka imaju tag tehnologija
 22. 441 članka imaju tag obrazovanje
 23. 282 članka imaju tag potpore
 24. 367 članka imaju tag hotelijerstvo
 25. 359 članka imaju tag eu fondovi
 26. 406 članka imaju tag prehrambena industrija
 27. 382 članka imaju tag porezi
 28. 361 članka imaju tag gospodarstvo
 29. 439 članka imaju tag banke
 30. 384 članka imaju tag hnb
 31. 314 članka imaju tag osijek
 32. 427 članka imaju tag dzs
 33. 334 članka imaju tag agrokor
 34. 310 članka imaju tag opg
 35. 386 članka imaju tag vlada
 36. 238 članka imaju tag koronavirus
 37. 302 članka imaju tag hgk
 38. 347 članka imaju tag energetika
 39. 394 članka imaju tag BDP
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici