Prijava Registracija

Poduzetnički portal · Članak

Veličina slova: a A

21 Tra 2021

Le Meridian Lav krenuo u opsežno renoviranje: već u prvoj fazi uložili impresivnih 5 milijuna eura

Izvor: novac.jutarnji.hr · Autor: novac.hr  

Le Meridian Lav krenuo u opsežno renoviranje: već u prvoj fazi uložili impresivnih 5 milijuna eura

„Prošla godina bila je prepuna izazova, a mi na izazove gledamo s jako velikim entuzijazmom. Sačuvali smo sve poslove i iskoristit ćemo ovaj 'tihi period' kako bismo u sljedećih 18 mjeseci obnovili cijeli hotel“, kazao je krajem pandemijski neočekivano teške 2020. godine Mike Saran, investitor, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotelskog resorta Le Meridien Lav u Splitu.

Rečeno – učinjeno. Naime, iako je prethodna pandemijska godina zadala ozbiljan udarac turističkoj industriji, u spomenutom resortu nisu mirovali. Zar nije sam John Fitzgerald Kennedy jednom utvrdio kako se riječ „kriza“ u kineskom jeziku piše s dva znaka? Prvi predstavlja opasnost, drugi – priliku. Konkretno, promjenu. A kakva će to biti promjena, ovisi o nama.

U Lavu se zato nisu tapšali po leđima jer je završila jedna potpuno drugačija i neočekivana sezona, već su krenuli u opsežno renoviranje hotela, kako nam je objasnio Arnoud Zaalberg, generalni direktor resorta Le Meridien Lav:

„Ponosan sam na činjenicu da unatoč prošloj i ovoj godini, koje su bile pune izazova, mi pratimo svoj poslovni i investicijski plan. Stoga smo ovaj 'tihi Covid period' iskoristili za prvi dio obnove našega hotela“, rekao je Zaalberg, dodajući kako je ukupno ulaganje u prvoj fazi renovacije iznosilo impresivnih 5 milijuna i 150 tisuća eura.

„To uključuje obnovu i prenamjenu smještajnih kapaciteta te obnovu javnih prostorija u samome hotelu. Mnogima će se ovo ulaganje u ovom trenutku učiniti neobičnim potezom, no upravo ovo najbolje pokazuje koliko vjerujemo u svoj resort i destinaciju“, objasnio je.

„Osvježene su i hotelske sobe, što je samo dio vrhunske usluge koja se nudi u našem hotelu, odnosno resortu”, dodao je.

„Prozračnost, modernost, udobnost, očaravajući pogledi, vrhunski i atraktivni detalji i sadržaji karakteriziraju naše nove prostorije. Kreativno vodstvo povjerili smo renomiranom hrvatskom arhitektonskom studiju Atellior.

No, nismo stali samo na sobama. Naime, od idućeg tjedna goste u Lavu dočekat će i obnovljeno predvorje hotela, recepcija, obnovljeni bar u predvorju te sam ulaz u hotel. Dosad je obnovljeno 180 soba u dva hotelska bloka iznad marine. Obnovljene su i kongresne dvorane, a velika je novost da je Lav od ove sezone bogatiji za još tri nove prostorije za sastanke i događaje.

Ukupno je riječ o tri investicijske faze zahvaljujući kojima će Lav dobiti veliki 'facelifting'.

Nakon ljeta očekuju nas još dvije investicijske faze. Prva je obnova svih preostalih soba, dok druga uključuje modernizaciju i proširenje marine u sklopu resorta, dodatno uređenje plaže i poslovnih prostora i sadržaja u samoj marini. Posebna novost u sadašnjoj fazi jest gradnja najnovijeg, suvremenog apartmana, tzv. LAVISH Suitea, s unutrašnjim prostorom od 143 četvorna metra i velikom terasom iznad marine opremljenom jacuzzijem i sunčalištem. Sagrađen je i novi vinski podrum“, pohvalio se generalni direktor hotela Le Meridien Lav.

Zadržali zaposlenike

Tajna odličnog poslovanja u turizmu, prema Zaalbergu, prilično je jednostavna.

„U turizmu je ključ uspjeha čovjek! Zaposlenici su naša najveća snaga i doista smo učinili iznimne napore kako bismo unatoč svim izazovima prošle i ove godine zadržali sve stalne zaposlenike. Iznimno sam im zahvalan što svi zajedno s razumijevanjem prolazimo kroz ova izazovna vremena. Upravo smo, prema planu, u procesu zapošljavanja sezonskih radnika. Moj tim i ja volimo izazove i taj stav dijelimo s našim vlasnicima iz Odien grupe, stoga se radujemo predstojećoj sezoni i vjerujemo da će naši planovi uroditi plodom.

Najluksuzniji spa & wellness centar

„Uz ove najnovije investicije te ulaganja koja nas očekuju moj mandat u resortu ostat će zapamćen i po renovaciji RE:CUPERA Spa, od kojega smo stvorili jedan od najluksuznijih i najvećih hotelskih spa & wellness centara na cijeloj Jadranskoj obali. Također su otvoreni novi restorani i barovi, poput restorana 7 Palms, koji će dobiti nov izgled već ove jeseni, te Gooshter Beach Cluba i restorana Conlemani. Investirali smo i u teniski centar, uspješno integrirali poslovanje hotela i marine te uvelike unaprijedili i digitalizirali brojne poslovne procese.“

Joie de vivre Splita

„Hotel Lav ima dugu povijest i dio je kolektivne memorije Splita i Podstrane. Ovakve projekte treba obnavljati tako da se njihova društvena vrijednost integrira u dizajn. Mi smo to pokušali ostvariti umjetničkim radovima u sobama. U svakoj se sobi nalaze pomno odabrane fotografije Feđe Klarića i Stanka Karamana, koji od 60-ih dokumentiraju splitsku svakodnevnicu. Joie de vivre Splita nekada i danas na taj način postaju integralni dio dizajna“, ističe Lana Petrak, voditeljica projekta preuređenja hotela iz tima Atellior.


Komentari članka

Vezani članci

Hrvatska je definitivno spremna za ovogodišnju turističku sezonu

20.06.2021.

Od početka godine do sredine lipnja u našoj je zemlji ostvareno više od šest milijuna noćenja, što je u odnosu prema istom razdoblju prošle godine rast prometa od gotovo 60 posto

Dopunjena lista zanimanja za koja se ne mora provoditi test tržišta rada

20.06.2021.

Navedena odluka donesena je radi osiguravanja potrebne radne snage u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Budući da je djelatnost turizma i ugostiteljstva povezana s jadranskim županijama i topličkim turizmom te Gradom Zagrebom, lista zanimanja dopunjena

Odlične vijesti iz Njemačke: Hrvatska postaje prva “COVID-safe destinacija”. Evo što to znači

17.06.2021.

Sporazum s ADAC-om kojim bi Hrvatska bila označena kao prva »COVID-safe destinacija« pomoći će njemačkim gostima, jer će preko ADAC-ove aplikacije dobiti sve potrebne informacije o ulasku u Hrvatsku i željenoj destinaciji, kazala je ministrica Nikolina Br

"Putujući" 16. Euro donijet će znatno manje prihode svima

15.06.2021.

Utakmicom Turske i Italije u Rimu, u petak navečer počelo je 16. Europsko nogometno prvenstvo. Specifično zbog mnogo razloga, između ostaloga i činjenice da je prvo koje se igra u neparnoj godini, ali i zbog specifičnih uvjeta u kojima će se održati, a zb

Rasterećenje u turizmu za više od 118 milijuna kuna

11.06.2021.

Iznos turističke članarine koja se plaća po registriranom ležaju iznosi 45 kuna, a uz navedeno oslobođenje od 50 posto u 2021. taj se iznos umanjuje na 22,50 kuna po ležaju. Ukupno oslobođenje po osnovi turističke članarine za objekte u domaćinstvu i OPG-

Tag cloud

 1. 2115 članka imaju tag hrvatska
 2. 2210 članka imaju tag turizam
 3. 1395 članka imaju tag izvoz
 4. 1628 članka imaju tag financije
 5. 1205 članka imaju tag svijet
 6. 906 članka imaju tag malo i srednje poduzetništvo
 7. 1133 članka imaju tag poljoprivreda
 8. 1069 članka imaju tag trgovina
 9. 1035 članka imaju tag ict
 10. 897 članka imaju tag zapošljavanje
 11. 912 članka imaju tag investicije
 12. 1037 članka imaju tag EU
 13. 734 članka imaju tag poduzetništvo
 14. 939 članka imaju tag industrija
 15. 820 članka imaju tag menadžment
 16. 431 članka imaju tag koronavirus
 17. 945 članka imaju tag kriza
 18. 638 članka imaju tag maloprodaja
 19. 438 članka imaju tag poticaji
 20. 594 članka imaju tag marketing
 21. 536 članka imaju tag tehnologija
 22. 516 članka imaju tag krediti
 23. 401 članka imaju tag opg
 24. 397 članka imaju tag eu fondovi
 25. 313 članka imaju tag potpore
 26. 389 članka imaju tag hotelijerstvo
 27. 434 članka imaju tag prehrambena industrija
 28. 458 članka imaju tag obrazovanje
 29. 415 članka imaju tag porezi
 30. 390 članka imaju tag gospodarstvo
 31. 337 članka imaju tag osijek
 32. 439 članka imaju tag dzs
 33. 393 članka imaju tag hnb
 34. 440 članka imaju tag banke
 35. 398 članka imaju tag vlada
 36. 318 članka imaju tag hgk
 37. 335 članka imaju tag agrokor
 38. 408 članka imaju tag BDP
 39. 358 članka imaju tag energetika
 40. 269 članka imaju tag poduzetnici